Eğlence

Disney+ logosu yenilendi, mavinin yerini yeşil aldı

disney+

Disney, bir süredir Disney+ markasında bazı büyük değişikliklerin ipuçlarını veriyordu. Bu değişikliğin ne olduğu ortaya çıktı. Servisin kullanıcıları telefonlarında, tabletlerinde ve TV’lerinde artık yeni bir logo görüyor. Bu yeni logoda Disney’in ikonik mavisinin yerini parlak yeşil bir arka plan alıyor.

Yeni logo ekseninde bazı tartışmalar mevcut. Bazı kullanıcılar bunu tanıdık bir tasarımda gereksiz bir basitleştirme olarak değerlendiriyor. Bazı kullanıcılar ise yenilenen logoyu Disney’in servisini rakiplerinden ayrıştıran bir dokunuş olarak görüyor. Yeni logoyu gören kimi kullanıcıların yaptığı paylaşımlar ise değişimin tam olarak algılanamadığını gösteriyor.

Eğlence devi, logo için tercih ettiği yeşil tonunu “Aurora” olarak adlandırıyor. Şirket böylelikle hem Kuzey ışıklarına hem de Uyuyan Güzel’in baş kahramanına bir saygı duruşunda bulunuyor.

Disney+ mavisi ve Hulu yeşili birleşiyor

Yeni logo, Disney ‘in mavisini ve Hulu yeşilini de birleştiriyor. Bu noktada Disney’e ait çevrimiçi içerik platformlarından biri olan Hulu’nun Disney+’a entegre edildiğini belirtmekte fayda var. Hulu’nun hizmet vermediği ülkelerde bu platformun içerikleri zaten Disney’in daha evrensel olan hizmetinde izlenebiliyordu.

disney+

Kullanıcılar uygulamayı başlattıklarında yeni logoyla birlikte Netflix’in “Tudum” sesine benzeyen bir ses de duyacak. Bu “sesli logo” The Mandalorian, Black Panther ve Tenet gibi yapımların müziklerini besteleyen Ludwig Göransson’un imzasını taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER