Eğlence

Disney+ DTS ses seçeneğini IMAX Enhanced özellikli Marvel filmlerine ekliyor

disney+

Disney+, bazı Marvel Sinematik Evren filmleri de dahil olmak üzere IMAX Enhanced filmlerini başka bir ses seçeneğiyle destekliyor. İnternet üzerinden yayın hizmeti, bu yıl belirli içeriklerde DTS tarafından sunulan simgesel IMAX ses seçeneğini etkinleştirecek ve izleyicilere genişletilmiş en boy oranıyla uyumlu yüksek kaliteli ses sunacak.

Bununla birlikte, DTS sesini duymak için uyumlu ekipmana ihtiyacınız olacak. Başlangıçta, Sony ve Hisense gibi üreticilerin IMAX Enhanced sertifikalı bazı TV’leri ve Denon, Marantz ve JBL gibi bazı AV alıcıları Disney+’ta DTS’yi destekleyecektir. Ancak, belirli sekanslar sırasında yüzde 26’ya kadar daha geniş resimler sunan IMAX’ın genişletilmiş 1.90:1 en boy oranını görüntülemek için belirli bir cihaza ihtiyacınız yoktur.

Bazıları, DTS sesinin eklenmesinin, evde IMAX deneyiminin daha iyi biçimde kopyalanmasına yardımcı olacağını düşünebilir. DTS, Dolby Atmos‘a göre daha yüksek bit hızına sahip bir alternatif sunsa da, birçok kişi ikinci teknolojiyi tercih ediyor. Yakın gelecekte, bir Disney+ filmini her iki ses biçiminde de izleyebilir ve kendiniz karar verebilirsiniz.

Bu arada Disney+, Black Panther: Wakanda Forever‘ın platforma ne zaman geleceğini duyurdu. 1 Şubat’tan itibaren en yeni Marvel Sinematik Evreni filmi evlerde izlenmeye başlanacak. Ancak filmin Türkiye’de Disney+’a gelmesi için mevzuattan dolayı biraz daha zamanın geçmesi gerekecektir. Film, IMAX Enhanced desteğine sahip olacak.

İLGİLİ HABERLER