Eğlence

Disney Plus ilk canlı yayınını gerçekleştirdi

disney+ türkiye disney+ reklamlı abonelik

Canlı yayın yapmak için çalışmalar yapan Disney Plus, ilk testini gerçekleştirdi. 94. Akademi Ödülleri’nin yani Oscar’ların adaylarının açıklaması platform tarafından canlı olarak yayınlandı.

Konuyla ilgili olarak Disney tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, şu ifadeler yer alıyor: “Disney Plus’ın ABD’deki canlı yayın kapasitesini görmek için Akademi Ödülleri’nin adaylarının duyurusuyla bir test gerçekleştirdik. Sonuçlardan memnunuz ve müşterilerimize en iyi deneyimi yaşatmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Yakında Türkiye’de de hizmet vermeye başlayacak olan Disney Plus’ta yapılan ilk canlı yayını servisin ABD’deki tüm aboneleri izleyebildi. Platformun gelecekteki canlı yayın planları konusunda ise şu an için bir bilgi verilmiş değil.

Disney ana çevrimiçi platformunun canlı yayın planları konusunda ketum davransa da, başka canlı yayınların da test edilmesi muhtemel görünüyor. Disney’in Hulu ve ESPN Plus gibi servislerinde canlı yayınlar yaptığını düşününce bu ihtimal biraz daha kuvvetleniyor.

Disney’den yapılan açıklamada, Disney Plus için farklı canlı içerik seçeneklerinin değerlendirildiği belirtildi. Şirket, mevcut geniş içerik katalogunun canlı yayındaki yıllara dayanan tecrübesinin bir örneği olduğunun da altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER