Eğlence

Disney Plus abone sayısını hızla artırmaya devam ediyor

disney+ nedir
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Disney Plus, yayın hayatına geçtiğimiz kasım ayında başlamıştı. Disney’den şubat ayının başında yapılan açıklamada, çevrimiçi video içerik servisinin abone sayısının 28 milyonu geçtiği belirtilmişti. Aradan geçen iki aylık süreçte Disney Plus’ın abone sayısındaki hızlı artış devam etti ve servisin abone sayısı 50 milyonu geçti.

Disney Plus’ın çok sayıda yeni ülkede hizmet vermeye başlaması, abone sayısı artışındaki istikrarın korunmasındaki en önemli faktör olarak öne çıkıyor. Servis; İngiltere, Hindistan, İtalya, İspanya, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerde de faaliyete geçmiş durumda. Fransa’da ise servisin faaliyete geçişi, bant genişliği endişeleri nedeniyle devlet tarafından geciktirilmişti. Ancak artık Fransa’da da Disney Plus’a erişim mümkün.

Disney Plus’ın geçmeyi hedeflediği rakibi Netflix’in dünya genelinde 167 milyon abonesi bulunuyor. Disney’in diğer çevrimiçi servisi Hulu’nun abone sayısı ise 30 milyon. Disney, 2021 itibarıyla Hulu’yu uluslararası pazara açmayı planlıyor.

Disney’in tüketici içeriklerinden sorumlu yöneticisi Kevin Mayer, Disney Plus’ın performansıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Disney Plus’ın dünya genelinde milyonlara ulaşmasından dolayı gerçekten mutluyuz. Bunun önümüzdeki dönemde Avrupa’da sürdüreceğimiz; Japonya ve Latin Amerika’ya taşıyacağımız genişleme planımız için önemli olduğunu düşünüyoruz. Muhteşem hikayeler insanların modunu yükseltir. Disney Plus’la çok sayıda kişiye neşe ve iyimserlikle dolu muhteşem bir eğlence yaşatabildiğimiz için mutluyuz.”

Disney Plus için de son haftalar hareketli geçiyor. Karlar Ülkesi 2 ve Onward, platforma normalde planlanandan erken bir giriş yapmıştı. Normalde sinemalarda gösterilecek olan Artemis Fowl’un ise Disney Plus’ta izleyicilerle buluşmasına karar verilmişti.

İLGİLİ HABERLER