Eğlence

Disney Plus abone sayısını açıkladı, yeni projelerini duyurdu

disney+ nedir

Disney’in çevrimiçi video içerik platformu Disney Plus, geçtiğimiz yılın kasım ayında faaliyete geçmişti. Disney CEO’su Bob Chapek, platformun bir yılın sonunda 86 milyon aboneye ulaştığını açıkladı. Hulu’nun abone sayısının 38.8 milyon olduğunu duyuran Chapek, ESPN Plus’ın da 11.5 milyon abonesi olduğunu belirtti. Disney bünyesindeki çevrimiçi video içerik platformlarının toplam abone sayısı 137 milyona çıktı. Chapek, Disney Plus’ın beklentilerini aştığını da dile getirdi.

Disney Plus’ın son zamanlardaki yeni abonelerinin önemli kısmı, Latin Amerika’dan geldi. Servis, kasım ayının son günlerinde bu bölgede faaliyete geçmişti. Chapek, Latin America açılımından önce platformun abone sayısının 75 milyon olduğunu açıklamıştı. Disney Plus, böylelikle yöneticilerinin 2024 yılı için belirlediği abone sayısı hedefine şimdiden ulaşmış oldu. Netflix’in 86 milyon aboneye ulaşmasının yıllar aldığını belirtmekte de fayda var.

Disney, önümüzdeki yıllarda Disney Plus’a eklenecek yeni içeriklerden bazılarını da şimdiden açıkladı. Platformda yaklaşık 10 Marvel dizisi ve 10 Star Wars dizisi izleyicilerle buluşacak. Toplamda 15 adet canlı ve animasyon Disney dizisi ve Pixar animasyonu da platforma eklenecek.

Disney Plus’a uzun vadede eklenecek içerikler için şimdiden taahhütte bulunulması, Disney’in servise olan inancını da gösteriyor. Şirket, kısa bir süre önce Raya and the Last Dragon’un 5 Mart 2021’de sinemalarla birlikte Disney Plus’ta da izlenebileceğini açıklamıştı. Mulan ve Pixar yapımı Soul da 25 Aralık’ta Disney Plus’ta gösterime girecek.

Disney’in bir diğer duyurusu da Star ile ilgili oldu. Hulu’ya uluslararası yanıt olarak tanımlanabilecek Star, 23 Şubat itibarıyla bazı Avrupa ülkeleri, Kanada ve Yeni Zelanda’da faaliyete geçecek.

Disney Plus’a entegre bir platform olan Star, Disney Plus’ın içinde ücretsiz bir katman olacak. Star’da Disney’in bünyesindeki alt şirketlerin yapımları yer alacak. Yani FX’te yayınlanan diziler ve 20th Century’nin yapımı olan filmleri burada bulmak mümkün olacak. Star’ın katalogunda yaş sınırı daha yüksek içerikler yer alacak.

Disney Plus için yol uzun

Disney Plus’ın ilk yılında gösterdiği başarıda The Mandalorian gibi diziler önemli rol oynadı. Star Wars evreninden çıkan dizinin ikinci sezonu da hâlihazırda Disney Plus’ta gösteriliyor.

Ancak Disney Plus için yolun uzun olduğunu da belirtmek gerekiyor. Disney Plus’ın ilk yıl performansıyla geride bıraktığı Netflix’in hâlihazırda 200 milyondan fazla abonesi bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER