Eğlence

Disney Plus’ın abone sayısı 100 milyonu geçti

disney+ türkiye disney+ reklamlı abonelik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Disney Plus abone sayısı, platformun yayın hayatına başlamasının üzerinden iki yıldan kısa bir süre geçmesine rağmen, 100 milyonun üstüne çıktı. Deadline’ın haberine göre, söz konusu gelişmeyi Disney CEO’su Bob Chapek şirketin yıllık hissedar toplantısında paylaştı.

Chapek’in açıklaması, Disney Plus’ın ne kadar hızlı büyüdüğünü bir kez daha gözler önüne sererken; bu büyüme kısa vadede yavaşlayacağa benzemiyor. Disney, bir yıldan kısa bir süre önce servisin 57.5 milyon abonesi olduğunu açıklamıştı. Geçtiğimiz ay ise Disney Plus’ın 94.9 milyon abonesinin olduğu duyurulmuştu.

Disney Plus’ın büyümesinde koronavirüs pandemisinin etkili olduğunu görmek pek zor değil. Ancak The Mandalorian ve WandaVision gibi diziler de Disney Plus’ın daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olmuşa benziyor.

Disney Plus abone sayısı önümüzdeki dönemde de artmaya devam edecek gibi görünüyor. Platforma eklenecek yeni Marvel ve Star Wars içeriklerinin Disney Plus’ın büyümesine katkı sağlayacağını tahmin etmek zor değil. Yine de, Disney Plus’ın önünde 200 milyon aboneye sahip Netflix’in seviyesine çıkmak için uzun bir yol bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER