Eğlence

Disney+, Hulu ve ESPN+’ın toplam abone sayısı Netflix’i geçti

disney+ türkiye disney+ ps5 disney
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Disney+ 1 Ekim itibarıyla sona eren mali yılının dördüncü çeyreğini 12.1 milyon yeni aboneyle kapattı. Analistler platformun 9 milyon yeni abone kazanmasını bekliyordu. Bu dönemde Walt Disney bünyesindeki Disney+, Hulu ve ESPN+ servisleri 14.6 milyon yeni abone kazandı. Böylelikle üç servisin toplam abone sayısı 236 milyona ulaştı ve Disney Netflix’i toplam abone sayısında sollamayı başardı. Netflix’in en son finans raporu ekim ayı itibarıyla platformun abone sayısının 223 milyon olduğunu göstermişti. Disney+’ın toplam abone sayısının 164 milyon olduğunu belirtmekte fayda var.

Abone sayısındaki etkileyici artışa rağmen, Disney’in çevrimiçi içerik platfomlarının operasyon zararı 800 milyon dolardan 1.5 milyar dolara çıktı.

Hem yapım ve teknoloji maliyetlerinin hem de pazarlama harcamalarının artması, Disney+’ın zararını büyüten faktörler olarak öne çıkıyor. Bu çeyrekte büyük bir yapım çıkarmayan Disney+’ın zararını aralık ayındaki fiyat artışıyla telafi etmesi hedefleniyor.

Disney CEO’su zararın azalmasını bekliyor

Walt Disney CEO’su Bob Chapek, önümüzdeki dönemde çevrimiçi içerik platformlarının zararının azalmasını öngördüklerini belirtti. Chapek, fiyat artışına ek olarak Disney+’ın reklamlı paketinin de zararı düşüreceğini dile getirdi. Şirket, 2024 mali yılı itibarıyla Disney+’ın kârlı bir girişime dönüşmesini hedefliyor.

Disney önümüzdeki ay itibarıyla çevrimiçi içerik platformlarının fiyatını artıracak. Disney+’ın reklamlı abonelik seçeneği 8 Aralık’ta kullanıma sunulacak. Disney+’ın fiyat artışının en azından şu an için Türkiye’deki kullanıcıları etkilemesi beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER