Eğlence

Disney’in içerik servisi Netflix’ten daha ucuz olacak

disney metaverse

disney netflixDisney’in kendi içerik servisini kurmak adına hazırlık içinde olduğu biliniyor. Şirketin bu servis için nasıl bir fiyat politikası uygulayacağı da merak ediliyor. Belirlenecek fiyatın kıyaslanacağı rakip servisler arasında da akıllara ilk olarak Netflix’in ismi geliyor. Disney Netflix’e kıyasla daha uygun fiyatlı abonelik paketleri sunmayı planlıyor.

Bu planı açıklayan isim, şirketin CEO’su Bob Iger oldu. Disney’in son finans raporunun değerlendirildiği toplantıda konuşan Iger, içerik servisinde fiyatları Netflix’e kıyasla ciddi ölçüde aşağıda tutmayı planladıklarını belirtti. Platformda yüksek kaliteli içerikler sunmayı istediklerini söyleyen CEO, bu doğrultuda görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. İlk etapta servisin içerik hacminin çok geniş olmayacağını ifade eden Iger, fiyatlandırmanın da bu plan doğrultusunda yapılacağının altını çizdi.

Netflix’e Türkiye’de hâli hazırda aylık 15,99 ila 39,99 TL arasında değişen fiyatlarla abone olunuyor. ABD’de ise abonelik ücreti 7.99 ila 13.99 dolar arasında değişiyor. Disney’in bu yelpazede nasıl bir ayarlama yapacağı merak ediliyor.

Netflix’in küresel ölçekte yakaladığı başarı, Disney gibi içerik oluşturan şirketleri kendi içerik servislerini kurmaya teşvik ediyor. Kendi içerik servislerini kurmaları stüdyolar adına oldukça kârlı olsa da, birden fazla servise üye olmak tüketiciler açısından sıkıntılı bir duruma dönüşebiliyor.

Yapım stüdyoları hem içeriklerini korumak hem de mümkün olduğunca fazla miktarda para kazanmayı istiyor. Stüdyoların bu tavrı nedeniyle Netflix’in de kendi içeriklerini sunmaya odaklanmasına şaşırmamak gerekiyor. 2017’de orijinal içerikler için 6 milyar dolar harcayan Netflix, 2018’de bu rakamı 8 milyar dolara çıkarmayı planlıyor.

Disney Netflix’teki içeriklerini çekecek

Disney Netflix üzerinde sunduğu içeriklerini kademeli olarak çekmeyi hazırlıyor. Şirket kendi içerik servisini 2019’da hayata geçirmeyi öngörüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER