Eğlence

Disney+’ta öncelik içerik kalitesinde olacak

disney+ marvel
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çevrimiçi içerik platformları arasındaki rekabet önümüzdeki dönemde biraz daha kızışacak. Hâlihazırda Netflix’in hakimiyetinde olan pazarda Amazon dışında çok az sayıda dişli rakip bulunuyor. Ancak 2019 sona ermeden Apple ve Disney gibi iki dev şirket bu alanda faaliyet göstermeye başlayacak. Disney’in çevrimiçi içerik servisi Disney+, bu sert rekabet ortamında elindeki Marvel, Pixar ve Star Wars içerikleriyle fark yaratmayı hedefliyor. Eğlence sektörünün devi, yeni faaliyet sahasında önceliğinin nicelikten ziyade nitelik olduğunu belirtmeyi de ihmal etmiyor.

Disney, ABD’de gerçekleştirilen D23 fuarı kapsamında Disney+ hakkında önemli bilgiler verdiği bir etkinlik gerçekleştirdi. Elindeki güçlü silahların varlığını bir kez daha hatırlatan Disney, çevrimiçi içerik servisleri arasından sıyrılmak için bu güçlü silahlardan mümkün olduğunca fazla şekilde yararlanmayı planladığının da altını çizdi.

Disney+ yayın hayatına başladığında katalogunda 500’den fazla film ve 7 bin 500’ü aşkın dizi bölümü olacak. Disney’in ve Pixar’ın tüm film kataloglarının yanı sıra, fenomen dizi The Simpsons’ın tüm bölümleri Disney+’ta bulunabilecek. Kısacası Disney+’a abone olanlar, izleyecek film bulma konusunda bir sıkıntı yaşamayacak gibi görünüyor.

Disney bir yandan da Disney+’ta izleyicilerle buluşturmak için orijinal içerikler üzerinde çalışıyor. Ms. Marvel, She-Hulk, Moon Knight, kısa The Muppet dizisi, yeni bir Lizzie McGuire dizisi ve başrolünü Evan McGregor’un üstleneceği, ismi henüz belirlenmemiş Obi-Wan Kenobi dizisi, Disney+ izleyicilerle buluşacak.

Engadget sitesine konuşan Disney Çevrimiçi Hizmetler Başkanı Michael Paull ise Disney+’ta önceliklerinin nicelikten ziyade nitelikte olacağının altını çizdi. Paull, Disney olarak çok uzun süredir içerik oluşturduklarını ve bunun da kendilerine önemli bir avantaj sağladığının altını çizdi. Paull, şirketin portföyünde muhteşem markaların bulunduğunu dile getirdi.

Disney+ Marvel, Pixar ve Star Wars sayesinde yola avantajlı çıkıyor

Disney+; ABD, Hollanda ve Kanada’da 12 Kasım itibarıyla faaliyete geçecek. Bu ülkelere 19 Kasım itibarıyla Avustralya ve Yeni Zelanda katılacak. Disney, çevrimiçi içerik platformunun iki yıllık bir zaman dilimi içinde pek çok önemli ülkede faaliyete geçmesini planlıyor.

Disney+ Marvel, Pixar ve Star Wars içerikleriyle sert bir rekabete önemli bir avantajla başlayacak. Bu avantajın planlandığı şekilde işleyip işlemeyeceği ise zaman içinde anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER