Eğlence

Disney 2022’de izleyicilerle buluşacak Marvel filmlerinin gösterim tarihlerini değiştirdi

disney marvel

Disney, Marvel Sinematik Evreni’nden yapımların da aralarında bulunduğu çok sayıda filminin gösterime gireceği tarihi değiştirdi. Variety’nin haberine göre; söz konusu değişiklikler filmlerin yapım sürecinde yaşanan gecikmelerden kaynaklanırken, kar topu etkisiyle bir filmdeki ertelemenin başka filmleri de etkilediği ifade edildi.

Marvel Sinematik Evreni’nin 2022’de izleyicilerle buluşacak tüm filmleri açıklanandan daha ileri bir tarihte vizyona girecek. Doctor Strange in the Multiverse of Madness’in vizyon tarihi 25 Mart’tan 6 Mayıs’a kaydırılırken, 6 Mayıs’ta vizyona gireceği açıklanan Thor: Love and Thunder’s 8 Temmuz’da izleyicilerin karşısına çıkacak. Black Panther: Wakanda Forever ise 11 Kasım’da gösterime girecek.

Bu değişikliklerle birlikte 2022’de dört yerine üç adet Marvel Sinematik Evreni filmi izleyicilerle buluşacak. 2022’de vizyona girmesi planlanan Captain Marvel’ın devam filmi The Marvels 17 Şubat 2023’te beyaz perdede olacak. Bu tarihin asıl sahibi olan Ant-Man and the Wasp: Quantumania, 28 Temmuz 2023’te gösterime girecek. Detayları henüz açıklanmayan bir Marvel filminin gösterim tarihi ise bir hafta ileriye alınarak 10 Kasım 2023’e kaydırıldı.

Disney Marvel Sinematik Evreni dışındaki önemli bir filminin de vizyon tarihini değiştirdi. Yeni Indiana Jones filminin gösterim tarihi 11 ay ileriye alındı ve 30 Haziran 2023’e kaydırıldı. 2023 takviminden iki Marvel filmini, bir 20th Century Fox filmini ve canlı bir Disney filmini çıkaran şirket, Avatar 2’nin 16 Aralık 2022 olarak açıklanan vizyon tarihine ise dokunmadı.

İLGİLİ HABERLER