Eğlence

Disney Comcast’in elindeki Hulu hisselerini satın alıyor

disney hulu

Disney Hulu’nun Comcast’in elinde kalan hisselerini de satın alıyor. Şirketten yapılan açıklamada, Hulu’nun yüzde 33 hissesi için Comcast’in sahibi NBCUniversal’a yaklaşık 8.61 milyar dolar ödeneceği ve kesin meblağın gelecek yıl tamamlanacak değerlendirme sonrası belirleneceği ifade edildi.

İki şirket, 2019’da Comcast’in Disney’i 2024’e kadar hisseleri satın almaya zorlaması veya Disney’den Comcast’ten hisseleri talep edebilmesi konusunda uzlaşmaya varmıştı. Comcast’in 2024’e kadar beklemek yerine Disney ile görüşmeleri hızlandırmayı seçtiği anlaşılıyor.

Disney’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Comcast’in Hulu’daki hisselerini adil piyasa değeri üzerinden satın alması Disney’in yayın hedeflerini daha da ileriye taşıyacak” ifadesi kullanıldı.

Disney Hulu hisselerini devralacağının sinyalini vermişti

Bu yılın başlarında şirket, 2023 sonuna kadar Disney+ ve Hulu içeriğini birleştiren bir “tek uygulama deneyimi” başlatacağını açıklamıştı. O zamanlar Comcast’teki hisselerin satın alınmasının planlandığı açıkça belirtilmese de, Hulu’nun tamamen devralınması konusunda büyük bir ipucu verilmişti. Hulu’nun uygulaması kısa vadede varlığını sürdürecek, ancak yeni dönem başladığında bu platformdaki içerikler Disney+’ta da mevcut olacak. Hâlihazırda Hulu’nun faaliyette olmadığı ülkelerde Disney Hulu içeriklerini Disney+’ta izleyicilerle buluşturuyor.

Disney CEO’su Bob Iger, birleşik yayın uygulamasını duyurduğunda, bunun şirketin doğrudan tüketiciye sunduğu tekliflerin “mantıklı bir ilerlemesi” olduğunu belirtmiş ve paket abonelerine daha sağlam ve akıcı içeriğe erişim sağlarken; reklamverenler için daha büyük fırsatlar sağlayacağını dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER