EğlenceManşetler

Disney’den Fortnite’ın yapımcısı Epic Games’e büyük yatırım

disney epic games

Disney Epic Games’e 1.5 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. Epic Games, dünyanın en popüler oyunlarından Fortnite‘ın yapımcısı ve Unreal Engine’in geliştiricisi olarak oyun endüstrisinde büyük güç kazanmıştı. Bu iş birliği çerçevesinde iki şirket önümüzdeki birkaç yıl içinde yeni bir “oyun ve eğlence evreni” kuracak.

Disney CEO’su Bob Iger’in konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Epic Games ile olan heyecan verici yeni ilişkimiz, Disney’in sevilen markalarını ve serilerini son derece popüler olan Fortnite ile dönüşümsel yeni oyunlar ve eğlence evreninde bir araya getirecek. Bu, Disney’in oyun dünyasına şimdiye kadarki en büyük girişini işaret ediyor ve büyüme ve genişleme için önemli fırsatlar sunuyor.”

Oyuncular, Epic’in amiral gemisi Unreal Engine tarafından desteklenecek yeni eğlence evreninde “Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Avatar ve daha fazlasından içerik, karakter ve hikayeler oynayabilecek, izleyebilecek, alışveriş yapabilecek ve bunlarla etkileşime geçebilecek”. Disney şu anda dünya çapındaki Disney tema parklarında kullanılan filmler, video oyunları ve içerik üretmek için Unreal Engine’i kullanıyor. Ayrıca Marvel, Tron ve Star Wars’tan karakterleri Fortnite’a getirmek için daha önce Epic Games ile ortaklık kurmuştu.

Disney yatırımı sonrasında Epic Games’in değerlemesinin ne kadar olacağı konusunda bilgi verilmedi. Hâlihazırda Epic Games’in yüzde 40’ı, Çinli teknoloji grubu Tencent’e ait. Sony’nin de elinde yüzde 5’in biraz üstünde Epic Games hissesi bulunuyor.

Disney Epic Games’in ilk büyük destekçisi değil

Her iki şirket de Disney’in yatırımı sonrasında özel bir şirket olan Epic Games’in değerlemesinin ne kadar olacağını açıklamadı. Çinli teknoloji grubu Tencent şu anda Epic Games’in yüzde 40’ına sahipken, Sony’nin yüzde 5’in biraz üzerinde payı var.

Disney ile yapılan iş birliğiyle ilgili Epic Games CEO’su Tim Sweeney ise şu ifadeleri kullandı: “Disney ve Fortnite topluluklarını bir araya getirecek kalıcı, açık ve birlikte çalışabilen bir ekosistem oluşturmak için tamamen yeni bir şey üzerinde işbirliği yapıyoruz. Disney, Fortnite’ta kendi dünyalarını bizimkiyle buluşturma potansiyeline inanan ilk şirketlerden biriydi.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER