Eğlence

Disney çevrimiçi içerik servisi için stratejisini hazırladı

disney metaverse

disney cevrimici icerik servisiDisney çevrimiçi içerik servisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Şirketin CEO’su Bob Iger’in servisi şirketin geniş ölçekli stratejisi içinde önemli bir noktaya yerleştirdiği biliniyor. Variety’de yer alan bir haber, Disney’in servise dair planları konusunda bazı detayları gözler önüne seriyor.

2019’un sonları itibarıyla faaliyete geçmesi plananlan servis, Disney’in Netflix’e cevabı olarak niteleniyor. Platformda şirketin geniş içerik kütüphanesinin yanı sıra servise özel olarak hazırlanan dizi ve filmlerin de bulunması bekleniyor. Servisin orijinal yapımları için çalışmaların da şimdiden başladığı belirtiliyor. Özel içerikler arasında Star Wars: Klon Savaşları animasyon dizisinin yeni bölümlerinin, canlı bir Star Wars dizisinin, High School Musical ve Monsters, Inc. gibi yapımların üzerine inşa edilen yeni içeriklerin bulunması bekleniyor.

Variety’nin haberine göre, Disney’in bu konudaki hamleleri büyük ölçüde reaktif olarak şekillenecek. Netflix’in değiştirdiği dengeleri yeniden kendi lehine döndürmeye çalışacağı söylenen Disney’in 2019’daki en büyük önceliğinin çevrimiçi içerik servisi olacağı daha önce CEO Bob Iger tarafından dile getirilmişti.

Disney’in elindeki devasa içerik kütüphanesini tamamen servise taşıması ise kademeli bir süreç olacak. Turner ve Netflix ile yapılan anlaşmalar nedeniyle bazı içeriklerin sadece Disney’in servisine özgü olması biraz zaman alacak. Buna ek olarak, söz konusu anlaşmaların yenilenmeyecek olması da şirkete para kaybettirecek. Örneğin, Netflix ile yapılan içerik anlaşması şirkete yılda 300 milyon dolara yakın bir para kazandırıyordu.

Disney çevrimiçi içerik servisi ile yaşayacağı geçiş sürecinin yaratacağı problemlerin farkında görünüyor. Şirketin bu problemlerin üstesinden gelmek için uygulayacağı seçim yollarından birisi fiyat stratejisinden geçiyor. Bob Iger, servisin aylık ücretinin ilk etapta Netflix’e kıyasla daha düşük olacağını daha önce duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER