EğlenceManşetler

Disney+ Atatürk dizisinin ilk tanıtımını paylaştı

disney+ atatürk

Disney+ Atatürk dizisinin ilk tanıtımını paylaştı. Merakla beklenen dizi, Cumhuriyet’in 100. yılında izleyicilerle buluşacak. Cumhuriyet Bayramı’na denk getirilmesi ile dikkatleri üzerine çeken tanıtımda başarılı oyuncu Aras Bulut İynemli, Mustafa Kemal’i canlandırdığı karakteriyle ilk kez izleyici karşısına çıkmış oldu.

Yarbay Mustafa Kemal’i 10 Ağustos 1915’te, taarruz öncesi Conk Bayırı’nda gördüğümüz, duygu dolu sahneleri ile hafızalara kazınan tanıtımda, Namık Kemal’in “Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini; Yok imiş kurtaracak baht-ı kara mâderini.” dizelerine, Atatürk’ün 1921 yılında Büyük Millet Meclisi’nin kürsüsünden verdiği “Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini; Bulunur kurtaracak bahtı kara mâderini” cevabına atıfta bulunuluyor.

Merakla beklenen dizinin yapımını Lanistar Medya, yapımcılığını Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu üstleniyor. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Mehmet Ada Öztekin oturuyor.

Disney+ Atatürk dizisinin oyuncu kadrosunda Aras Bulut İynemli’nin yanı sıra Songül Öden, Mehmet Günsür ve Sarp Akkaya gibi isimlerin yanı sıra La Casa De Papel’deki Helsinki rolüyle tanınan Darko Peric de yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER