Teknoloji

Disney 7 bin kişiyi işten çıkarıyor

disney plus türkiye disney+
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Teknoloji dünyasındaki işten çıkarma furyası, eğlence sektörüne de yansımış gibi görünüyor. Disney CEO’su Bob Iger, şirketin 7 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Iger, bu kararın zorlaşan koşullar nedeniyle alındığını belirtti.

Pek çok şirket gibi, eğlence sektörünün devi de “zorlu” ekonomik ortamda maliyetleri düşürmeyi hedefliyor. Şirket çapında 5.5 milyar dolarlık tasarruf amaçladıklarını söyleyen Iger, işten çıkarmaların bu hedefe ulaşılmasına yardımcı olacağını dile getirdi. Süreçten hangi departmanların etkileneceği konusunda bilgi verilmedi.

2020 yılında CEO’luktan ayrılan Bob Iger, 2022’nin kasım ayında koltuğunu Bob Chapek’ten geri almıştı. Bu tarihin ardından şirkette işten çıkarmaların başlayacağına dair dedikodular da gündeme gelmişti. Organizasyonda değişikliğe giden Iger, şirketi eğlence, park deneyimleri ve ürünleri ve ESPN olmak üzere üç ana birime ayırmıştı.

Disney+’ın büyümesi yavaşladı

Disney+’ın büyümesi yavaşlasa da, Iger bu alandaki hedeflerden vazgeçmemiş gibi görünüyor. Son çeyrekte ABD ve Kanada’da sadece 200 bin abone kazanan platform, uluslararası ölçekte ise 1.2 milyon yeni aboneye ulaştı. Hulu ve ESPN’in abone sayıları da sırasıyla 800 bin ve 600 bin arttı.

Pandemi döneminden kârlı çıkan Disney, Netflix gibi eğlence şirketleri ve pek çok teknoloji şirketi, yeni dönemin acısını çekiyor gibi görünüyor. Küresel ekonomik kriz ve pandemi sonrası içerik tüketimindeki ve yeni cihaz ihtiyacındaki düşüşün faturası bu şirketlerin çalışanlarına çıkmış durumda.

İLGİLİ HABERLER