EğlenceManşetler

Discovery Plus içerikleri BluTV uygulamasında yer bulmaya başladı

discovery plus içerikleri blutv

Discovery, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru orijinal içeriklerini barındıran bir isteğe göre video izleme servisi olan Discovery Plus’ı faaliyete geçirmişti. Başta ABD olmak üzere çeşitli bölgelerde tek başına veya yerel iş ortaklarıyla izleyicilere sunulan Discovery+ Türkiye için de BluTV ile bir ortaklık kurdu. Bunun sonucunda Discovery Plus içerikleri BluTV uygulamasında gösterilmeye başlandı.

Bu yılın başlarında Discovery grubu BluTV ile stratejik bir ortaklık kurmuş ve yerli video platformunun belirli oranda bir hissesini satın almıştı. Bu durum, ilerleyen zamanlarda Discovery+ içeriklerinin BluTV’ye geleceğine dair kuvvetli bir beklenti oluşturmuştu. Yaklaşık dört ay sonra, bu beklenti gerçeğe dönüşmüş oldu.

Discovery Plus içerikleri BluTV içinde özel bir sekmede

BluTV’nin iPhone, iPad, Android, Android TV ve diğer uygulamalarını güncelleyen kullanıcılar, BluTV uygulaması içinde bir Discovery Plus sekmesi görecekler. Burada Discovery Grubu kanalları olan TLC, DMAX, ID, Discovery Science, Food Network gibi kanallarında da yayınlanmış programların yanı sıra Discovery+ Originals içerikleri de gösteriliyor. Ayrıca BluTV aboneleri Eurosport 1 ve 2’nin canlı yayınlarını da izleyebiliyor.

Discovery Plus Donald Trump: A Faking It Special, Super SoulOprah, Gold Rush: Freddy Dodge’s Mine Rescue, 90 Day Diaries, Amy Schumer Learns to Cook ve Lady Gucci gibi sayısız özel Discovery+ orijinal yapımıyla izleyici karşısına çıkacak. Orijinal yapımların yanı sıra Altın Peşinde, Tamirat Tadilat, Ölümcül Av, Evliliğe 90 Gün ve Emlak Avcıları Türkiye gibi Discovery’nin dünya çapında beğeniyle takip edilen programları da platformda yer alacak. Ayrıca sporseverler Olimpiyat Oyunları, Roland Garros ve Giro d’Italia gibi simge niteliğindeki spor etkinliklerinin keyfini çıkarabilecek.

BluTV’nin Kurucusu ve CEO’su Aydın Doğan Yalçındağ, söz konusu ortaklık ile BluTV orijinal prodüksiyonlarının dünya çapında geniş bir izleyici kitlesine sunulacağını kaydetti. “BluTV olarak uzun süredir Türkiye dışında daha geniş bir kitleye ulaşmaya kararlıydık. BluTV için küresel olarak daha güçlü bir gelecek inşa ederken, Discovery’ye bölgesel olarak heyecan verici yeni iş perspektifleri ve fırsatları sunacağız.”

Discovery Grup Kıdemli Başkan Yardımcısı ve CEEMEA Bölge Müdürü Jamie Cooke ise, Discovery+’ı ocak ayında dünyanın çeşitli yerlerinde piyasaya sürmeye başladıklarını ve bugüne kadar 40’tan fazla ülkede lansman gerçekleştirdiklerini kaydetti. “Discovery olarak içeriklerimizi takipçilerimizle buluşturmak için her zaman yeni yollar arıyoruz. BluTV ile ortaklığımız, Discovery’nin varolan başarısının üzerine ekleyerek sunduğumuz hizmeti nasıl geliştirdiğimizin en iyi örneğidir.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER