Eğlence

PS4 ve PS5 sahipleri oynadıkları oyunu Discord’da gösterebilecek

discord psn

PlayStation 4 ve PlayStation 5 sahipleri artık PSN hesaplarını Discord hesaplarına bağlayabilecek. Böylelikle kullanıcılar PlayStation’da hangi oyunu oynadıklarını arkadaşlarına gösterebilecek. Xbox kullanıcıları bu imkana 2018’den beri sahipti.

Dileyen kullanıcılar artık PSN ID’lerini Discord’daki profillerinde gösterebilecek. Bu bağlantıyı kurmak için Discord uygulamasında veya web sitesindeki Kullanıcı Ayarları menüsündeki Bağlantılar bölümüne gitmesi gerekiyor. Buradaki PlayStation ikonuna tıklatarak PSN hesabıyla bağlantı kurulabiliyor.

Discord söz konusu desteğin dağıtımını kademeli olarak gerçekleştirecek. Bu sürecin başlangıç noktası ABD olacak. Dolayısıyla diğer kullanıcıların biraz sabırlı olması gerektiğini söylemekte fayda var.

Çapraz platform desteğinin yaygınlaşması ve farklı konsollara sahip arkadaşların aynı oyunu birlikte deneyimleyebilmesi gibi faktörlere bakınca Discord ve PSN entegrasyonu biraz daha önemli hâle geliyor. Örneğin, bir Xbox sahibiyseniz Discord’a bakıp arkadaşlarınızın PlayStation’da veya PC’de Destiny 2 oynadığını görüp onlarla oyun oynamaya başlayabilirsiniz.

Sony ve Discord arasındaki iş birliğinin duyurusu geçtiğimiz mayıs ayında yapılmıştı. Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan, o dönemde yaptığı açıklamada amacın Discord ve PlayStation deneyimlerini yakınlaştırmak olduğunu belirtmişti. Ryan, açıklamasında bu entegrasyon sürecinin başlaması için de 2022’nin başlarını işaret etmişti. Sony, sesli ve video sohbet platformu Discord’a küçük ölçekli bir yatırım da yapmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER