EğlenceTeknoloji

Discord oyun yayınlama işine giriyor, ancak Twitch kadar iddialı değil

discord go live

Discord, 15 Ağustos’ta masaüstü uygulaması için Go Live adı verilen bir özellik çıkarıyor. Bu, PC sahibi herhangi bir kullanıcıya, oynadığı oyunun videosunu herhangi bir ses kanalında, aynı anda en fazla 10 kişiye yayınlama imkanını sunacak.

Go Live insanlara arkadaşlarla oturma odasında birlikte oyun oynuyormuş hissini sunmayı amaçlıyor. Discord’un oyun algılama adı verilen özelliğini temel alıyor. Aynı özellik arkadaşlarınıza bir oyun oynadığınız zaman ne oynadığınızı gösteriyor.

Bu özellik herhangi bir sunucuda çalışabiliyor. Ancak tamamen güçlendirilmiş sunucularda daha yüksek kaliteli yayınlar için seçenekler olacak. Herhangi bir kısıtlamanın bulunmadığı servis aynı anda sınırsız sayıda kullanıcının canlı yayın yapmasına izin veriyor. Birden fazla kişi, aynı ses kanalında da yayın yapabiliyor.

Go Live aynı zamanda sunucu seviyesinde bir özellik. Yani yöneticiler istediği takdirde bu özelliği kapatabilecekler. Düşük gecikme de önemli unsurlardan bir tanesi.

discord go live

Go Live; Twitch, Mixer veya bunlar gibi diğer canlı yayın platformlarına rakip olma niyetiyle çıkarılmış bir özellik değil. Örneğin, web kamerası desteği bulunmuyor.  Bant genişliği kısıtlaması ve gecikme hedefleri nedeniyle görüntüleyen sayısı 10 ile kısıtlı.

Mac ve Linux bilgisayarlar da desteklenmiyor. Aslında Discord’un çoğu kullanıcısı Windows bilgisayar çalıştırdığı için bunun bir sorun olduğu söylenemez. Neyse ki, Mac ve Linux kullanıcıları internet tarayıcısı üzerinden yayınları izleyebilirler.

Discord en sonunda izleyiciler için bir mobil uygulama getirmeyi planlıyor. Go Live özelliğinin eklenmesiyle birlikte Discord kendisini öylesine takılmak isteyen oyuncular için bir mekan olarak konumlandıracak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER