EğlenceManşetler

Dirt Road Trucker 3D Android Uygulama İncelemesi

Bilgisayar oyunlarıyla ilgili kuşkusuz en güzel şey insanlara hayatta gerçekleştirilmesi pek mümkün olmadığı şeyleri sanal olarak başarma imkanı vermesi. Bu yönüyle zaten iyi vakit geçirilmesine yardımcı olan oyunlar, belli duyguların sanal da olsa tatmin edilmesine sunduğu katkıyla özellikle belli bir yaş grubunda çok daha önemli bir yer elde edebiliyor. Arabalara meraklı küçük erkek çocuklarından bazılarının en büyük hayallerinden birisi de kamyon kullanmaktır. Bu hayalin ileride o çocuklar için gerçeğe dönüşmesi pek mümkün olmasa da, çocuklara o an için bir mutluluk yaşatmak çok zor değil. Android cihaz sahiplerinin bu iş için indirmesi gereken oyun ise Dirt Road Trucker 3D.

dirt-road-truck-4

Oyun başlatıldığı zaman kullanıcıyı ana ekranda 4 farklı seçenek karşılıyor. Bu seçenekler üzerinden kullanıcılar yarış menüsüne, oyunun istatistiklerine ve geliştirici bilgilerine ulaşabiliyor. Ekranın sağ alt kısmında yer alan dişli ikonuysa kullanıcıları oyunun kontrol paneline yönlendiriyor. Bu panel üzerinden direksiyon modu, direksiyon hassaslığı ve müzik gibi ayarlar yapılabiliyor.

dirt-road-truck-3

Direksiyon için Dirt Road Trucker 3D’de üç farklı seçenek bulunuyor. Oyuncular telefonu toptan bir direksiyon olarak kamyonu yönlendirebildikleri gibi, sanal direksiyon veya dokunma yoluyla da aracın yönünü tayin edebiliyor. Kamyona gaz vermek içinse ekranda yukarıyı gösteren ok işaretinin üzerine dokunmak gerekiyor.

dirt-road-truck-2

Yarış moduna girildiği zaman kullanıcının karşısına iki seçenek çıkıyor. Doğrudan yarışlara gidilebileceği gibi, pratik modu seçilerek yarışlara geçilmeden önce üç adet farklı kamyonu kullanarak bir egzersiz yapılabiliyor. Pratik modunda oyundaki tüm kamyonlar kullanılabilirken, yarış modunda tüm kamyonları açabilmek için belli bir aşama kaydetmek şart. Pratik modunda sadece aracı kontrol etmeye odaklanan oyuncuların yarış modunda kamyonun kasasındaki yükleri düşürmeden bitiş noktasına varmak zorunda. Belli bir noktaya kadar bazı yüklerin düşürülmesine izin olsa da, düşürülen yük sayısına göre kullanıcının puanında kesintiye gidiliyor.

dirt-road-truck-1

Dirt Road Trucker 3D belli bir popülariteye ulaşmış olsa da, oyunun kontrollerinde yaşanan sıkıntı ve grafiklerin zayıflığı oyunun keyfinin uzunca sürülmesinin önüne geçiyor. Android oyunlarının en önemli eksikliklerinden biri olan ve Google’ın değiştirmek için harekete geçtiği sosyal bir oyun platformunun olmayışı da Dirt Road Trucker 3D’nin önemli eksiklerinden biri olarak göze çarpıyor.

İlgili >> Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER