Manşetler

Dinlebi: Dilediğiniz kitabı dilediğiniz yerde dinleyin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sesli kitaplar, akıllı cihazların gelişimine paralel olarak iyiden iyiye popülarite kazanmış durumda. Artık birbirinden farklı platformlarda pek çok kitabı sesli olarak dinlemek mümkün. Böylelikle “zaman bulamamak” gibi sorunlar, kitap okuyamamanın bahanesi olmaktan çıkıyor. Akıllı telefon kullanıcılarına diledikleri yerde diledikleri kitabı dinleme imkanını veren uygulamalardan birisi de Dinlebi. Bu yazımızda Dinlebi uygulamasıyla ilgili yorumlar ve bilgiler yer alıyor.

Dinlebi’nin sunduğu hizmetlerden yararlanmak için uygulamaya giriş yapmak gerekiyor. Bunun için ayrı bir hesap oluşturulabiliyor veya Apple veya Facebook hesapları üzerinden giriş yapılabiliyor. Oldukça hızlı tamamlanan giriş aşamasının ardından kullanıcılar Dinlebi’nin ana sayfasına yönlendiriliyor.

Keşfet olarak adlandırılan bu sekmede kullanıcılar uygulamadaki popüler kitapları görebiliyor. Bu bölümde kullanıcıların keşiflerini kolaylaştırmak için kitaplar farklı kategorilere ayrılmış biçimde gösteriliyor. Söz konusu kategorilerin isimlerinin de dikkat çekici olduğunu söylemek gerekiyor. Kategorilere “Her Zeki İnsanın Dinlemesi Gereken Kitaplar”, “Yalnız, Mutsuz, Öfkeli” gibi dikkat çekici isimler verilmiş.

Dinlebi’nin arama bölümünde de kullanıcıların katalogu gezmesini kolaylaştıracak bölümler yer alıyor. Burada kitaplar “Dünya Klasikleri”, “Yerli Roman”, “Çocuk Klasikleri” gibi kategorilere ayrılmış. Buna ek olarak, ekranın üstündeki arama çubuğundan yararlanarak da uygulama içinde arama yapılabiliyor. Bu arama işleminde kitap veya yazar adının yanı sıra seslendirmeyi yapan kişinin ismi de kullanılabiliyor.

Günümüzde uygulamaların sosyal bir boyutunun olması büyük önem taşıyor. Dinlebi’ye de bu boyut, uygulamanın ana yapısına uygun şekillerde eklenmiş. Kullanıcılar dinledikleri sesli kitaplardan 15 saniyelik kesitleri uygulamanın oynatıcısında yer alan “bas-paylaş” tuşuyla kayıt yaparak Instagram veya Facebook’ta hikaye olarak paylaşabiliyor. Uygulamadaki bir diğer paylaşım yöntemi ise hediye göndermek.

dinlebi yorumlar Kullanıcılar beğendikleri kitapları dinlemeleri için arkadaşlarına gönderebiliyor. Hediyelere kullanıcıların sesiyle bir not eklenebilmesi de Dinlebi’nin dikkat çekici özellikleri arasında bulunuyor. Hediye gönderilecek kişilerin Dinlebi abonesi olması da gerekmiyor.

Dinlebi ile kitaplara fon sesi eklenebiliyor

Dinlebi’de kullanıcılara sesli kitap dinleme deneyimlerine biraz renk katmaları için de özel bir imkan sunuluyor. Kullanıcılar sesli kitaplara fon olarak yağmur sesi, kuş sesi, deniz sesi gibi alternatifler ekleyebiliyor.

Dinlebi ile sunulan imkanlardan yararlanmak için uygulamaya abone olmak gerekiyor. Ancak kullanıcılar 14 gün boyunca ücretsiz olarak deneme aboneliğine erişebiliyor. Dinlebi hem iOS’te hem de Android’de mevcut.

Dinlebi: App Store  Google Play

İLGİLİ HABERLER