Teknoloji

MediaTek Dimensity 9300 dört “süper” çekirdekle gelecek

mediatek dimensity 9300
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Arm, mobil cihazlar için hazırladığı Cortex-X4 çekirdeğini Cortex-A720 ve A520 ile birlikte duyurmuştu. MediaTek Dimensity 9300 adını taşıması beklenen yeni işlemcisinin X4 ve A720 çekirdekleriyle geleceğini açıkladı. A520’yi pas geçen şirket, Immortalis-G720 GPU’nun varlığını da şimdiden doğruladı.

MediaTek’in yeni işlemcisi için planladığı çekirdek mimarisi konusunda ünlü duyumcu Digital Chat Station bilgi verdi. 4+4 şeklinde bir tasarım planlayan MediaTek’in dört adet Cortex-X4 ve yine dört adet Cortex-A720 işlemciyi tercih ettiği belirtildi. Bu işlemcinin N4P süreciyle üretileceğini açıklayan Digital Chat Station, söz konusu yenilenmiş 4 nm çözümü sayesinde hem performansın hem de verimliliğin artırılacağını dile getirdi.

Digital Chat Station’a göre, MediaTek’in yeni işlemcisi performansıyla henüz resmi duyurusu yapılmayan A17 Bionic ile kapışacak bir performans sergileyecek. Bu işlemcide güç tüketiminin bir önceki nesle kıyasla yüzde 50 oranında azalması da hedeflenenler arasında yer alıyor.

MediaTek Dimensity 9300 bir devrim yapabilir

MediaTek Dimensity 9300 dört “süper” çekirdeğe yer verdiği takdirde çipset geliştirme sürecinde bir devrim yapabilir. Yine de, şu an için bu iddiaya biraz temkinli yaklaşmakta fayda olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER