Teknoloji

Dikkatli olun, yeni bir Android truva atı telefon konuşmalarınızı kaydediyor

Yeni bir Android zararlı yazılımı sahneye çıktı ve büyük ihtimalle arkadaşlarınızla yapacağınız özel konuşmaların ne kadar gizli kaldığı hususunda sizi şüpheye düşürecek. CA Security Advisor’da görevli araştırmacılara göre, yeni bir Android truva atı keşfedildi. Bu zararlı yazılım, bulaştığı bir uygulama telefona yüklendiğinde aktif hâle geliyor ve ardından telefon konuşmalarınızı kaydetmeye başlıyor.

Bu zararlı yazılım meşru bir uygulamayı taklit ediyor, ancak bir kere yüklendikten sonra, tüm telefon görüşmelerinizi kaydedip bu konuşmaları telefonunuzun SD kartına yüklüyor. Öte yandan uzaktaki bir sunucuya özel parametrelerin yer aldığı konfigürasyon dosyasını da cihaza yüklüyor, bu da kaydedilen telefon görüşmelerinin zararlı yazılım tarafından uzaktaki bir sunucuya gönderilebildiği anlamına geliyor.

Android kullanıcılarına sadece güvenli olduğuna emin oldukları kaynaklardan uygulama yüklemesi yapmaları tavsiye ediliyor. Öte yandan, Android cihazının Uygulamalar ayarlarına girip Bilinmeyen Kaynaklardan yapılacak yüklemelere izin verilmesi seçeneğinin devre dışı bırakılması iyi olur. Bu arada Android cihazları için çıkmış antivirüs uygulamaları da zararlı yazılımın tespit edilip önlenmesine yardımcı olacaktır.

İlgili – CA Security

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER