Eğlence

Dijital Tayfa çocuklara teknolojinin nasıl kullanılması gerektiğini öğretecek

dijital tayfa trt çocuk

TRT Çocuk kanalında yayınlanan çizgi dizi Rafadan Tayfa bu kez izleyenlerini teknolojinin doğru kullanımı hakkında bilgilendirecek. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin katkılarıyla hazırlanan Dijital Tayfa çizgi dizisi 26 Aralık’tan itibaren her hafta sonu TRT Çocuk’ta ekrana gelecek.

TRT’den konuyla ilgili olarak yayınlanan açıklamaya göre, izleyenlerini birçok konuda bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla eğitici içerikler sunan Rafadan Tayfa ekibi bu kez Dijital Tayfa çizgi dizisiyle birbirinden eğlenceli maceralar sunacak. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin katkılarıyla TRT Çocuk tarafından hazırlanan Dijital Tayfa; internet, oyun konsolları, gelişmiş bilgisayarlar ve cep telefonları gibi teknolojilerin, internet ile sosyal medyanın doğru ve yanlış kullanımlarını ekranlara getirecek.

Dijital Tayfa ne zaman ve saat kaçta yayınlanacak?

TRT, dijital dünya ve internet kullanımı konusunda çocukları doğru bilgilerle bilinçlendirecek olan Dijital Tayfa‘nın, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesini de izleyenlerine aktaracağını kaydetti. Böylelikle çocukların gelecekte yerli ve milli teknolojileri üretme, geliştirme ve katkı sağlamaları teşvik edilecek.

Türkiye’nin en çok izlenen ve ebeveynlerin en çok güvendiği çocuk kanalı TRT Çocuk’ta ekranlara gelecek Dijital Tayfa çizgi dizisi, internetin sınırsız dünyasında kullanıcıları bekleyen tehlike, tuzak ve olumsuz içeriklerden haberdar olarak interneti bilinçli kullanmak, kişisel bilgileri, ruh ve beden sağlığını korumayı hedefleyecek.

Sanal ortamda uzun süre vakit geçirmenin ruh ve beden sağlığı ile psikolojik ve sosyal davranışlar üzerindeki etkilerine de dikkat çekeceği çizgi dizi; dijital ortamda gerçekleşen şiddet türlerine ve zararlarına karşı çocuk ve aileleri bilinçlendirerek önlem ve mücadele yöntemlerini de aktaracak.

Dijital Tayfa  çizgi dizisi 26 Aralık Cumartesi gününden itibaren her hafta sonu 11.05 – 15.55 ve 19.20 saatlerinde TRT Çocuk’ta.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER