Eğlence

Dijital oyun dünyasını buluşturan GameX 2014 başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

game-x-2014-acilis

Büyük dijital oyun şirketlerini ve oyun dünyasının önemli isimlerini bir araya getirecek olan GameX 2014 fuarı bugün itibarıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı. 7 Aralık gününe kadar devam edecek fuarda oyun şirketleri yeni oyunlarını görücüye çıkarırken, oyun aksesuarı üreticileri de en son teknolojilerini oyun severlerin beğenisine sunacak.

Teknoloji ve oyun dünyasından önemli isimleri buluşturan GameX 2014’ün açılış etkinliğinde Rönesans Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı H. İsmet Göksel, Oyunder Başkanı Tansu Kendirli, Crytek Türkiye Ülke Müdürü Serhat Bekdemir, ESL Güneydoğu Avrupa Müdürü Martin Kadimov, Oasis Global CFO’su Tim Luo, Turkcell Superonline Genel Müdür Yardımcısı Meltem Şahin, Turkcell Genç Segment Direktörü Bahar Uçanlar ve MediaSaturn Türkiye CEO’su Bülent Gürcan kısa konuşmalar yaparak fuarın önemini ve önümüzdeki dönemde oyun dünyasını bekleyen yenilikleri anlattılar.

Oyun yapımcılarını ve en iyi oyunları ödüllendirme amacıyla düzenlenen “GameX Oyun Ödülleri” de fuarın ilk gününde sahiplerini buldu. En iyi yerli oyun ödülünü “Mount and Blade”, en iyi bağımsız oyun ödülünü “Minecraft”, en iyi oyun yapımcısı ödülünü “Electronic Arts”, En iyi oyun yayıncısı ödülünü “Mynet”, en iyi oyun müziği ödülünü “Assasin’s Creed Unity”, en iyi FPS oyunu ödülünü “Wolfteam”, en iyi MMORPG oyunu ödülünü “World of Warcraft”, en iyi web tabanlı oyun ödlünü “Dark Orbit”, en iyi Free to Play oyun ödülünü “Goley”, en iyi mobil oyun ödülünü “Railroad Gangs”, en iyi canlı yayıncı ödülünü ise “zeoNNN” kazandı.

GameX 2014’ü düzenleyen Rönesans Fuarcılık’ın yönetim kurulu başkanı H. İsmet Göksel, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen fuara katılımcıların gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını belirtti. Ziyaretçileri pek çok sürprizin beklediğini söyleyen Göksel, fuarın Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük ödüle sahip DotA 2 ve Hearthstone turnuvasına ev sahipliği yapacağını ifade etti. Asus ve Crytek’in 4K oyun teknolojilerinin ilk kez GameX 2014’te sergileneceğini hatırlatan Göksel, her yaştan oyun tutkunlarının fuarda eğlenceli dakikalar geçireceğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER