Eğlence

Dijital müzikte Amazon iTunes’un gerisinde kalıyor

Teknoblog.com – Reuters dijital müzik sitelerinden yapılan indirme işlemleri üzerine bir haber yaptı. Özellikle Amazon’un MP3 indirme servisini mercek altına alan bu habere göre, iTunes Amazon’un büyük bir farkla önünde yer alıyor. Yine de, sektörün içerisindeki kaynaklar, Amazon’un geldiği noktanın daha da ilerisine gideceğine inanıyor.

Amazon şimdiye kadar dijital müzik satışları ile ilgili herhangi bir resmi veri yayınlamadı, bu konu ile ilgili röportaj tekliflerini geri çeviriyor. Ancak Piper Jaffray finansal analisti Gene Munster’in beklentisine göre Amazon bu sene sonunda 130 milyonluk şarkı satış rakamına ulaşacak. iTunes için tahmin edilen rakam ise 2.4 milyar.

Bu rakamlara göre Amazon dijital müzik indirme pazarının sadece yüzde 8’ine hakim durumda ve bu işten kayda değer bir kâr elde etmiyor. Amazon’un mevcut durumu müzik şirketleri ile yürüttüğü pazarlıkta Apple için önemli bir koz olabilir. Kezâ müzik şirketleri iTunes karşısında Amazon’u büyük bir rakip görüyorlar. Apple’ın aksine Amazon büyük müzik stüdyolarının şarkılarını DRM korumasız olarak sunuyor. Herşeye rağmen, müzik stüdyoları Amazon’un gelecek sene büyük bir atılım yapacağını umuyor.

Söylentilere göre, müzik şirketleri iTunes Store’da DRM korumasız şarkıların satılması için Apple’dan oldukça fazla şey talep ediyorlar. Bunların arasında değişken şarkı fiyatlandırması ve her bir şarkı için filigranlanması da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER