Eğlence

Digiturk ve LG’den Lig TV akıllı TV uygulaması

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Digiturk’un LG Smart TV için oluşturduğu Lig TV uygulamasının tanıtımı 22 Ocak günü Arsenal – Manchester United maçı öncesi Reina’da yapıldı. Etkinlikte Lig TV uygulamasının  tanıtılmasının yanı sıra, Türkiye’de 3D olarak yayınlanan ilk İngiltere Premier Ligi maçı olan Arsenal – Manchester United karşılaşmasının da özel gösterimi yapıldı.

Lig TV’nin, LG ile beraber geliştirdiği Lig TV uygulamasıyla futbolseverler, Süper Toto Süper Lig ve Avrupa Liglerinden canlı sonuçlara, fikstürlere, futbol haberlerine, gol görüntülerine, maç özetlerine, maç yorumlarına ve en iyi gollere Smart TV’ler aracılığıyla hızlıca ulaşabiliyor.

Etkinlikte konuşan Digiturk Medya Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esin Yazal Koyuncu, 2010 yılında başlatılan yeni nesil 3D yayıncılık anlayışı ile  önce VOD stüdyo yayın içeriklerini, ardından İZ TV ekibinin çektiği üç boyutlu belgeselleri LG ile beraber evlere taşıdıklarından bahsetti. Smart TV uygulamalarının artan önemine de dikkat çeken Koyuncu, ilk etapta Lig TV uygulamasını LG Smart TV’lerde hayata geçirdiklerini, ilerleyen günlerde Digiturkwebtv uygulamasının da LG Smart Tv’ler bünyesinde yer alacağını belirtti. Koyuncu, Digiturkwebtv uygulamasıyla eğlenceli dizilerin, ilginç belgesellerin ve futbola dair ilginç içeriklerin de izleyiciye ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

Gecede bir konuşma yapan LG Electrionics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho da, LG olarak Smart Tv’lerdeki Smart Menü’yü gün be gün, kullanıcı istekleri doğrultusunda zenginliştirdiklerini belirtirken, televizyon izleme alışkanlıklarını teknolojiyle şekillendiren Digiturk ile her daim gündemde olan ve her koşulda bir tutku olarak yaşanan futbolu tema olarak seçerek işbirliği yaptıklarını belirtti.

LG = 3D algısını kuvvetlendirmek istediklerini sözlerine ekleyen Calvin Cho, bu amaç doğrultusunda Smart Cinema 3D TV serisini çeşitlendirip, daha hafifi gözlükleri tüketicilerin beğenisine sunacaklarını ve 3D ürün çeşitliliklerini geliştireceklerini de vurguladı. Cho, “Sesle Tanıma”, “Sihirli Hareket”, “İşaretleme” ve “Hareket” fonksiyonlarına sahip Sihirli Kumanda teknolojisi ile müşterilerini fazlasıyla tatmin etmeyi planladıklarının altını çizdi.

Dün ilki gerçekleştirlen 3D İngiltere Premier Ligi maç yayını ise, sezon sonuna kadar dört maçla devam edecek. 3D yayınlanacak maç sayısının önümüzdeki sezon artması bekleniyor.
BASIN BÜLTENİ

Digiturk ve LG Electronics işbirliğiyle evde futbol keyfi ikiye katlanıyor!

Digiturk’ün LG Smart TV için oluşturduğu yeni uygulaması, Lig TV ile futbol keyfini ikiye katlıyor. LG Electronics işbirliğiyle LG Smart TV’den takip edilecek bu uygulamayla futbol tutkunları, takımları ve futbolla ilgili her bilgiye anında ulaşabilecek.  

İşbirliği kapsamında ayrıca İngiliz Premier Lig maçları da LG Electronics sponsorluğunda 3D olarak Lig TV izleyicisi ile buluşacak.

Teknolojiyi televizyon yayınıyla ekrana taşıyan Digiturk, Lig TV için oluşturduğu yeni uygulaması ile futbola dair her detayı izleyicilerin evine getiriyor. Lig TV izleyicisi için özel olarak geliştirilen ve LG Electronics işbirliğiyle LG Smart TV’den takip edilecek bu uygulamayla fikstürler, kritik pozisyonlar, en iyi goller ve maç yorumları gibi futbola dair pek çok bilgi ücretsiz olarak ve kolayca takip edilebilecek.

“TV teknolojilerinin takipçisiyiz”
LG Electronics işbirliğiyle LG Smart TV’den takip edilecek bu uygulamanın tanıtımı 22 Ocak Pazar akşamı 3D yayınlanan Arsenal – Manchester United maçı öncesinde Reina’da yapıldı.

Futbol tutkunlarının bir arada olduğu etkinlikte konuşma yapan Digiturk Medya Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esin Yazal Koyuncu,  2010 yılında başlatılan yeni nesil 3D yayıncılık anlayışıyla önce VOD stüdyo içeriklerini, ardından İZ TV ekibinin çektiği üç boyutlu belgeselleri LG ile beraber evlere taşıdıklarından bahsetti.

Digiturk’ün televizyon teknolojilerini yakından takip eden bir şirket olarak, internete bağlanabilen Smart TV’lerdeki uygulamalarla katma değerli servislerde de gelişimini sürdürdüğünün altını çizen Koyuncu, “Bu alanda ilk olarak LG Smart TV’lerde yer alan Lig TV uygulamasını hayata geçirdik. Uygulama futbolseverlere Spor Toto, Super Lig ve Avrupa Liglerinden canlı sonuçlara, futbol haberlerine, gol görüntülerine ve maç özetlerine Smart TV’lerinden ulaşma imkânı veriyor. Önümüzdeki  günlerde Digiturkwebtv uygulaması da eğlenceli diziler, belgeseller ve futbola dair ilginç içeriklerle LG Smart TV?lerde yerini alacak” diye konuştu.

“Hedefimiz Smart Cinema 3D TV’lerde bir numara olmak”
LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho konuyla ilgili olarak “LG olarak her zaman yeni teknolojiler geliştirmek ve bu teknolojileri tüketicilerimizin hayatını kolaylaştıracak ekstra fonksiyonlar ile sunmaktan gurur duyuyoruz. Smart TV’lerdeki Smart Menü’yü her geçen gün zenginleştiriyoruz. Bunu yaparken kullanıcıların isteklerini göz önüne alıyor ve onlara en iyi hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Televizyon izleme alışkanlığını teknolojiyle şekillendiren Digiturk, fark yaratan 360 derece projeleriyle reklam verenlere çoklu seçenekler sunuyor. Her daim gündemde olan ve her koşulda bir tutku olarak yaşanan futbolun bu uygulamayı gerçekleştirmek için çok uygun bir tema olduğuna inanarak Digiturk ile bu alanda işbirliği yaptık” dedi.

Sözlerine “Teknoloji devi LG olarak bu sene birincil amacımız 3D=LG algısını güçlendirmek ve pazarda bir numara olmak. Bunu başarabilmek için Smart Cinema 3D TV serimizi çeşitlendirip, daha hafif gözlükleri tüketicilerimizin beğenisine sunacağız ve 3D ürün çeşitliliğimizi de geliştireceğiz.” diye devam eden Calvin Cho, LG’nin kendi Smart TV platformunun yeni versiyonu ile Smart TV sektöründe başı çekeceklerini de belirtti ve sözlerini “LG, Smart TV sektöründe de başı çekecek. Yeni fonksiyonları “Sesle Tanıma”, “Sihirli Hareket”, “İşaretleme” ve “Hareket” tuşunu içeren “Sihirli Kumanda” fonksiyonlarının ise müşterilerimizi fazlasıyla tatmin edeceğine inanıyoruz.” diyerek tamamladı.   

Digiturk uygulaması nasıl çalıştırılıyor?
Lig TV uygulaması, kullanıcıların kolay ulaşabilmesi amacıyla doğrudan ana ekrandaki ?YENİ’ başlığının altında yer alıyor. Uygulamayı yüklemek için, “Uzaktan Kumanda” ya da “Sihirli Kumanda” ile seçip, gelen ekranda “KUR”u işaretlemek gerekiyor. Bu şekilde Lig TV uygulaması “UYGULAMALARIM” başlığı altına yerleşiyor. Ardından “UYGULAMALARIM” bölümünden Lig TV’yi seçip çalıştırarak futbol keyfini başlatmak mümkün.

Lig TV’de ekrana gelecek İngiltere Premier Ligi Maçları

Tarih ? Saat:  

22.01.2012 18:00 Man.Unt. ? Arsenal
11.02.201214:45 Man.Unt. ? Liverpool
03.03.2012 17:00 Liverpool ? Arsenal
10.03.2012 17:00 Arsenal ? Newcastle
07.04.2012 17:00 Arsenal ? Man.City

İLGİLİ HABERLER