EğlenceManşetler

Digiturk’ün tamamı Katarlı Bein Media Group’a satılıyor

digiturk
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Digiturk-Yeni-logo

Dijital uydu yayın platformlarından biri olan ve şu anda 3.3 milyon abonesi bulunan Digiturk’ün satılacağına dair haberler bir süredir ortalıkta dolaşıyordu, hatta D-Smart ve Türk Telekom gibi sektörün önde gelen oyuncuları da Digiturk için tekliflerde bulunmuştu.

Bununla birlikte son zamanlarda Digiturk’ün Katarlı bir medya grubuna satılacağı haberleri yoğunluk kazanmaya başlamıştı. Star gazetesinin bugün yayınladığı bir habere göre Digiturk’ün satışı için anlaşma sağlandı ve uydu yayın platformu 1 ila 1.2 milyar dolar arasında bir bedel karşılığında, Katarlı Al-Jazeera ile aynı çatı altında bulunan Katarlı Bein Media Group’a satılıyor.

Digiturk’ün hisselerinin yüzde 53’ü ABD’li Providence fonunda, geri kalan yüzde 47’lik kısmı da eski sahibi Mehmet Emin Karamehmet adına Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun kontrolünde bulunuyordu. Satışla birlikte Digiturk hisselerinin tamamı Katarlı medya grubunun kontrolüne geçecek.

Digiturk’ün elindeki en önemli varlıklardan bir tanesi Süper Lig yayın anlaşması. Son olarak Digiturk ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında 2013 yılında varılan anlaşmayla birlikte Digiturk 2016-2017 sezonunun sonuna kadar Süper Lig yayın haklarını elinde bulunduruyor.

İLGİLİ HABERLER