EğlenceManşetler

Rakamlarla beceri sınavı: New York Times’tan yeni bulmaca oyunu Digits

digits bulmaca new york times

New York Times, matematik temelli yeni bir bulmaca oyunu olan Digits’i duyurdu. Hemen şimdi bu bağlantıdan betasını oynayabilirsiniz.

Digits’te, hedef sayıya ulaşmak için toplayabileceğiniz, çıkarabileceğiniz, çarpabileceğiniz veya bölebileceğiniz altı rakam verilir. Sadece bu altı rakamla sınırlı değilsiniz; örneğin, iki rakamı çarptıktan sonra toplama ekleyebilirsiniz. Tam hedef sayıya ulaşırsanız üç yıldız, yaklaşırsanız bir veya iki yıldız alırsınız.

New York Times’tan alınan aşağıdaki resme baktığımızda, oyuncuya başlangıçta 4, 9, 7, 10 (üstteki hesaplamaya dayanarak), 1 (aynı zamanda hesaplamada) ve 20 rakamları verildiğini görüyoruz ve bunları 235’e eşitlemeye çalışıyorlar. Oyuncu, 1’i 10’dan çıkararak, yeşil dairede gördüğünüz 9 sayısını elde etti. Şimdi bu 9’u diğer rakamlardan biriyle kullanarak 235’e ulaşmaya çalışabilirler.

digits bulmaca

Salı gününün beş Digits bulmacasını oynadım ve sadece ilkinde üç yıldız almasına rağmen, hedef sayıya olabildiğince yaklaşmak için uğraşmayı çok eğlenceli buldum. Hedef sayıya tam olarak ulaşamasanız bile “kazanabileceğinizi” seviyorum; Wordle’i bırakma nedenim, kelimeyi tam olarak doğru bulma baskısını hissetmemdi. (Digits, rakamları birleştirdiğinizde Threes ve 2048 oyunlarına benzer tatmin edici bir animasyona sahiptir.)

Digits hakkındaki bir NYT makalesi, oyunun “bu hafta sınırlı süreli bir beta sürümü olarak kullanılabilir olacağını” söylüyor. Beta testinin sonuçları, Digits’in tam teşekküllü bir NYT oyunu olup olmayacağını belirleyecektir. Eğer oyunun tepkisi ekip tarafından umulanın altında olursa, [NYT’nin yeşil ışık] komitesinin, daha fazla ayarlamanın yardımcı olup olmayacağına veya oyunun geliştirilmesinin sona erip ermesi gerekip gerekmediğine karar verecektir.

Digits’in tam teşekküllü bir NYT oyunu olduğunda abonelik gerektirip gerektirmeyeceğini soran The Verge sitesi, NYT sözcüsü Jordan Cohen’den şu kararsız yanıtı aldığını belirtiyor: “Digits ile ilgili uzun vadeli kararlar almadık, ancak oyunculardan deneyimleri hakkında öğrenip duymaktan heyecan duyuyoruz.”

Bu yeni oyun, özellikle matematikle ilgili yeteneklerini sınamak ve geliştirmek isteyenler için ilgi çekici ve eğlenceli bir seçenek sunuyor. Betası şu anda ücretsiz olarak denenebilir olsa da, Digits’in gelecekte nasıl bir yapıya sahip olacağı henüz belirsiz. Oyuncuların geri bildirimleri, Digits’in popülerliğinin ve başarısının ne yönde ilerleyeceğine dair ipuçları verecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER