Teknoloji

DigiTimes’ın 2012’de iki farklı iPad modeli iddiasını çürütecek karşı iddialar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

img_9863

Dün DigiTimes’ın dile getirdiği bir iPad dedikodusu ortaya çıkmıştı. Bu dedikoduya göre Apple 2012’nin başında bir değil iki iPad modeli tanıtacaktı. Bunlardan bir tanesi 8 megapiksel kameralı, üst seviye bir model olan iPad 3, diğeriyse 5 megapiksel kameralı, orta seviyeye hitap eden iPad 2S olacaktı. Üstelik söz konusu tabletler ocak sonunda düzenlenen MacWorld etkinliğinde (site nedense iWorld diye nitelendiriyordu) tanıtılacaktı. Bu dedikoduya şüpheyle yaklaşılması gerektiğini belirtmiştik. Kezâ The Loop sitesi de DigiTimes’ın iddialarını çürütecek bir yazı yayınladı.

The Loop sitesinden Jim Dalrymple’ın kaynaklarından aldığı bilgilere dayanarak yazdığı yazıya göre Apple ne ocak başındaki CES 2012’de ne de ocak sonundaki MacWorld sırasında iPad 3 veya iPad 2S tanıtmayacak. Üstelik Dalrymple’ın yazısında Apple’ın iPad 3’ü Steve Jobs’un doğumgününe denk gelen şubat sonunda çıkaracağı dedikodularını destekleyen bir bilgi de bulunmuyor.

The Loop, Apple’ın 2009 yılından beri MacWorld’e katılmadığına ve yeni ürünlerini kendisinin düzenlediği medya etkinlikleriyle tanıttığına dikkat çekiyor. Bu arada Apple’ın bileşen tedarikçilerinden biriyle konuşan Citi analistinin belirttiğine göre Apple’ın iPad 3’ü mart ya da nisan ayında çıkacak.

DigiTimes’ın haberinde yer alan iki farklı ürün ve lansman tarihiyle ilgili detayların yanlış olduğu söylense de, doğru olduğu düşünülen bilgiler de yok değil. Örneğin, yeni nesil iPad’de yer alacak dört çekirdekli Apple A6 işlemcinin üretimi Samsung tarafından yapılacak. Bununla birlikte iPad 3’te yer alacak daha yüksek çözünürlüklü ekran LG ve Samsung’un yanı sıra Sharp tarafından da üretilecek.

İlgili – The Loop

İLGİLİ HABERLER