Manşetler

Digg yeniden tasarlanan web sitesini ve yeni iOS uygulamasını faaliyete geçirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Betaworks tarafından satın alınan Digg, yeni tasarımını ön gösterimini yaptıktan kısa bir süre sonra yayına aldı. Altı haftalık hızlı bir yeniden tasarım süreci sonucunda ortaya çıkan yeni site hedeflenen 1 Ağustos tarihinden az da olsa önce yayına girmiş oldu. Sitenin Haber Çubuğu ve Haber Odaları gibi eski özellikleri daha basit bir sitenin elde edilmesi amacıyla kaldırılmış. Yeni sitede Manşet, Popüler ve Sıradaki olmak üzere üç ana başlık dikkat çekiyor. Betaworks Digg’in puanlama yöntemini değiştirmiş, haberlerin sıralamasını yaparken Facebook ve Twitter üzerindeki aktiviteleri de dikkate almaya başlamış. Bu arada Digg’in ana sayfası Digg’in puanlama algoritması yerine editörlerin doğrudan müdahalesiyle oluşturulmaya başladı.

Digg’in yeniden tasarım sürecinin hızlı bir şekilde gelişmesi bazı özelliklerin bırakılmasına neden olmuş. Örneğin yorum sistemi en azından şu an için sitede görünmüyor, bu da sitenin bir kullanıcı topluluğu olmaktan çok sosyal haber portalı gibi konumlandığı anlamına geliyor. İlerleyen günlerde yorum sisteminin açılması bekleniyor, açılacak olsa da bunun ne şekilde uygulanacağı henüz bilinmiyor. Ancak Betaworks yorum sistemi konusunda birkaç deney gerçekleştirmeyi planladıklarını işaret ediyor, bunlar ne olacağı konusunda az çok fikir verici olacaktır. Bu arada kullanıcıların Digg üzerinden yayınlanan haber ve yazıları Digg’lemeleri için Facebook ile kullanıcı girişi yapmaları gerekiyor. Betaworks, bunun spam karşıtı bir önlem olduğunu, ancak sitenin sürekli bir özelliği olmayabileceğini dile getirdi.

Betaworks Digg’e yeni özellikler eklemeyi sürdüreceğinin altını çizdi. Bunların arasında yukarıda belirttiğimiz yorum sistemi deneyleri, ağ tabanlı kişiselleştirme, mobil versiyonlar ve yazılımcıların platformdan yararlanmalarını sağlayacak API da bulunuyor. Öte yandan Betaworks sitenin sıkça sorulan sorular bölümünde siteye reklam yerleştirmemek konusunda oldukça ciddi olduğunu dile getiriyor. Bu durumda Digg’in kendini nasıl çevireceği de merak ediliyor.

Betaworks Digg’in eskiye ait kullanıcı verilerini de elinde bulunduruyor. Şirket gelecek ay bir arşiv sitesi açacak ve bu site yardımıyla kullanıcılar eskiden bu sitede neler olduğunu görme fırsatı bulacak. Bu eski bilgilerin hiçbir şekilde yeni Digg’e eklenmesi düşünülmüyor. Bu arada Digg haber okuma ve paylaşım deneyimini masaüstündekine benzer şekilde mobile taşıyan bir iOS uygulaması da yayınladı. Uygulama çevrimdışı okuma ve Paperboy adı verilen, kullanıcı eve geldiğinde veya oradan ayrıldığında uygulamayı otomatik olarak güncelleyen bir işlev de barındırıyor.

İlgili >> Digg Blog, iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER