Teknoloji

Digg Reader iOS’teki yerini aldı

Digg’in 1 Temmuz tarihinde kapılarını kapatmaya hazırlanan Google Reader’a alternatif olarak hazırladığı RSS servisi Digg Reader, Digg’in mevcut iOS uygulamasına yapılan güncellemeyle Apple’ın mobil ekosistemindeki yerini aldı. iPhone ve iPad versiyonları bulunan uygulama sadece kullanıcıların oluşturduğu RSS listelerinden haber göstermekle sınırlı kalmayacak, bu haberleri diğer sosyal kaynaklardan çektiği haberler ile entegre edecek.

digg-rss-ios-270613

Okuyucu görünümündeki ”Digg” butonu sayesinde popüler makaleler hemen ana Digg akışına yerleştirilebilecek. Bu buton ”Popüler Seçim” özelliğinin şekillenmesine de yardımcı olacak. Şirket bu sürekli gelişen veriyi kullanıcılara ayrı bir kaynağa abone olmadan özelleştirilmiş, ilgileri çerçevesinde şekillendirilmiş bir RSS akışı sunmak için kullanmayı planlıyor. Pek çok okuyucu servisi gibi Digg de yeni kullanıcılarına başlangıçta önceden hazırlanmış paketler sunsa da, bu paketler genellikle klişeleşmiş temaların etrafında sınırlık kalıyor ve sosyal çevrelere göre şekillenmiyor.

digg-rss-ipad-270613

Digg Reader henüz gelişiminin ilk safhalarında olduğu için Digg işin sosyal boyutunu geliştirmeyi sonraya ertelemişe benziyor. Şirket öncelikli olarak servisi Google Reader’ın kapanmasından önce aktif hale getirmek için önemli bir mesai harcamıştı. Android uygulamasının temmuz ayı sona ermeden yayınlanması beklenirken, servise Google+, Tumblr, Evernote ve Dropbox gibi yeni paylaşım seçeneklerinin ekleneceği de ifade edildi. AOL Reader ve Feedly gibi isimlerle rekabet içine girecek olan Digg Reader’ın rakipleri arasına uzun vadede Reader kod adı verilen projesiyle Facebook’un da katılabileceği konuşuluyor.

İlgili >> TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER