Teknoloji

Diesel ilk Android Wear saatini piyasaya sürdü

diesel android wear Diesel Android Wear işletim sistemi taşıyan akıllı saatler üzerinde çalıştığını geçtiğimiz mart ayında duyurmuştu. Android Wear saat ailesine “Diesel On Full Guard” adını veren şirket, serinin ilk üyesini piyasaya sürdü. Şu an için sadece Macy’s mağazalarında satılan siyah kasa ve kahverengi kayışlı saatin fiyat etiketinde 325 dolar yazıyor.

Diesel On Full Guard serisinin diğer üyeleri ise 25 Eylül itibarıyla satışa sunulacak. Önümüzdeki ay piyasaya çıkacak dört model, küçük tasarım farklarıyla birbirlerinden ayrılacak. Bu modellerden ikisinde siyah deri kayış bulunacak. Modellerden biri altın metal, diğeri ise siyah metal kayış taşıyacak. 48 mm. çapında kasaya sahip Diesel On Full Guard saatlerinin tamamı, Qualcomm Snapdragon Wear 2100 işlemci barındırıyor. IP67 suya dayanıklılığa sahip saatler, bir günlük pil ömrü vadediyor.

Diesel ilk Android Wear saatiyle birlikte saate eşlik edecek bir Android uygulaması da yayınladı. “T-ON-I” adını taşıyan bu uygulama sayesinde Diesel’in akıllı saati kullanıcılara ajanda, hava durumu ve hareket hedefleri gibi konularda bildirim gönderebilecek.

Diesel Android Wear öncesinde akıllı saatlere göz kırpmıştı

Diesel On Full Guard ile Android Wear ekosistemine merhaba dese de, şirket genel olarak akıllı saat pazarına yabancı değil. Diesel hareket takibi özelliğine sahip hibrit saatlerin satışına daha önce başlamıştı.

Diesel’in çatı şirketi Fossil de iki yıldır Android Wear işletim sistemli akıllı saatler üretiyor. Fossil aralarında Michael Kors, Tory Burch ve Misfit’in de bulunduğu çok sayıda popüler marka için de Android Wear işletim sistemli saat üretimi gerçekleştiriyor.

İLGİLİ HABERLER