Teknoloji

Dick Costolo Twitter’ı canlı etkinlikler sırasında daha faydalı hale getirme planlarını açıkladı

twitter çift aşamalı doğrulama

Flaş gelişmeler ve önemli kültürel etkinlikler esnasında kullanıcıların Twitter’da geçirdikleri süre somut biçimde artıyor. Bu durumun farkında olan şirketin CEO’su Dick Costolo, kullanımın yükseldiği zamanlarda kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmayı hedefliyor. Brookings Center’da Teknoloji İnovasyonu paneline katılan Costolo, gerçek zamanlı etkinliklerde ortada son derece hızlı bir biçimde dolaşan verilerin kullanıcılar adına daha anlamlı hale gelmesini istediklerini dile getirdi.

twitter-logo-230513

Twitter’ın şu anda kullandığı kronolojik tweet akışının bazı anlarda fazla hızlı olabileceğini söyleyen Costolo, kullanıcıların tartışmaların önemli anlarını yakalamalarını sağlayacak bir araç hayal ettiğini belirtti. Konuşmalardaki yükselme anlarını gösteren bir grafik görmenin hoş olacağını söyleyen Twitter CEO’su, bu grafik üzerinden tartışma üzerinden geriye gidilebilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Costolo’nun Twitter’a dair fikirleri bununla sınırlı değil. Canlı etkinlikler sırasında dönen konuşmaları yeniden yakalamak isteyen kullanıcılar için bir ”DVR (Kayıt) Modu” hazırlamak da CEO’nun planları arasında. Bu deneyimi mümkün olduğunca iyi hale getirmek istediklerini söyleyen Costolo, canlı etkinliklerden önemli anları ve görselleri bir arada kullanıcılarına sunma fikirini de geliştirme peşinde olduklarını ifade etti. Bu yöndeki çalışmalara örnek olarak Londra 2012 Olimpiyat Oyunları için hazırlanan özel sayfayı örnek gösteren CEO, bu sayfanın tam anlamıyla kafasında tasarladığı şey olmadığını ve kalabalığın coşkusunu yansıtmayı başaramadığını dile getirdi. Costolo’nun kafasından geçenler biraz fazla özelleştirilmiş tasarımlar olsa da, önemli bir etkinlik öncesinde bunlardan bazılarının aktif hale geldiğini görmek şaşırtıcı olmayacaktır.

İlgili >> TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER