EğlenceManşetler

Diamond Penthouse Escape iOS Uygulama İncelemesi

Mobil oyun segmenti için en uygun türlerden biri de hiç kuşkusuz ”puzzle” adı da verilen bulmacaları içeren oyunlar. Bu tarz oyunlar dokunmatik ekranlar sayesinde son derece rahat ve hızlı bir biçimde oynanabilirken, diğer mobil oyunlara göre de rahatlıkla öne çıkabiliyorlar. Bu tarza olan özel ilgi büyük stüdyoların da dikkatinden kaçmadı ve büyük stüdyolar da bu tarzda oyunları yayınladılar. Bu hamlelere en son örneklerden biri de Rovio tarafından gelmiş, şirket Bad Piggies’de bulmaca çözmeyi sevenleri mutlu etmişti.

Diamond Penthouse Escape de muadilleri hatta benzerlerinden oldukça fazla sayıda olan bulmaca oyunlardan biri. Bu oyunda bulmacaları çözüp, gerekli parçaları toplayarak kapalı kaldığımız daireden çıkmaya çalışıyoruz. Bu esnada odada yer alan toplam 15 elması da yanımıza almak için uğraşıyoruz. Elmasların tamamını toplamak kaçış için elzem olmasa da, kaçış için gerekenleri yerine getirirken ister istemez oldukça fazla sayıda elması topluyoruz.

Oyuna bakıldığında ilk etapta elmasları toplamak pek de zaman almıyor. Elmasların genelde görünür yerlere yerleştirildiği söylenebilir. İşlerin biraz daha ilginç bir hal alması ise, elmaslar ile beraber farklı araçları da toplamaya başlamamız ile oluyor. Bu farklı araçlar arasında renk renk jetonlar, anahtarlar, tornavida, bıçak gibi oldukça çeşitli aletler yer alıyor. Bu farklı araçların toplanması ile birlikte bunların nerede kullanılacağına ilişkin sorular akıllara düşerken, etrafta yer alan aksesuarlara dikkatli bakıldığında değişik ipuçları görülebiliyor.

Oyunda hızlı biçimde ilerlemeyi isteyenler ise oyun üstünden, oyunun YouTube’da yer alan çözüm videosuna ulaşabilirler. Bu video birebir çözümü kullanıcıya sunmasa da, çözüm mantığını tamamiyle kullanıcının önüne koyuyor. Daha fazla kafa patlatmak isteyenler için bu yol pek mantıklı değilken, ilerlemesini hızlı bir biçimde gerçekleştirmek ve oyunu hızlı tamamlamak isteyenler ise beklenildiği üzere oldukça faydalı. Ancak, oyundaki heyecan ve bulmaca oyunlarında birçok kişide oluşan öfkenin ortadan kaybolduğu kesin.

Diamond Penthouse Escape’i mobil oyun olarak tanımlasak da bunun tek sebebi oyunun mobil bir akıllı cihaz olarak tanımlanması. Zira oyun dışı özelliklere bakıldığı zaman Diamond Penthouse Escape’in herhangi bir kutu oyunundan farklı olduğunu söylemek pek mümkün değil. Oyunda mobil oyunlarda görmeye alıştığımız unsurların önemli bir kısmı yer almazken, grafikler veya dokunmatik ekran hassasiyeti gibi özelliklere de pek önem gösterilmediğini söylemek gerek. Oyunun geliştiricilerinin enerji ve mesailerinin büyük bir kısmını bulmaca için harcadığı rahatlıkla anlaşılabiliyor.

Diamond Penthouse Escape başarılı hazırlanmış nitelikli bir bulmacayı, gazete kağıdına sarılmış bir biçimde alelade kullanıcının önüne koyuyor. Çözüm konusunda yardımcı olma çabası son derece hoş olsa da, oyunun çözüm videosuna oyun içinden bir bağlantı verilmesi kulağa pek de mantıklı gelmiyor. Nefsine hakim olup videoyu izlemeden bulmacayı çözebileceğini iddia eden bulmaca severlerin Diamond Penthouse Escape’te güzel vakit geçireceği ise kesin. Bulmacayı çözenler ve daha fazlasını çözmek isteyenler ise Diamond Penthouse Escape 2’yi indirebilirler.

İlgili >> App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER