EğlenceTeknoloji

Diablo 2: Resurrected bütün platformlar için duyuruldu

diablo 2 remastered duyuruldu

Oyun dünyasına iz bırakmış serilerden biri olan Diablo, ikinci oyunuyla birlikte ciddi bir hayran kitlesine erişmişti. Oyun tarihinin en sürükleyici oyunları arasında gösterilen Diablo 2, remastered sürümüyle geliyor. Diablo 2’nin remastered sürümünün çıkacağına dair sızıntılar ortaya çıkmıştı. Blizzard, Blizzcon 2021’de yaptığı duyuruyla bu sızıntıları doğrulamış oldu. Diablo II: Resurrected; PC, Nintendo Switch, PS4, PS5, Xbox Series X ve Series S platformları için bu yıl içinde çıkışını gerçekleştirecek. Ancak, ne yazık ki, kesin bir çıkış tarihi verilmedi.

29 Haziran 2000 tarihinde PC için çıkışını yapan Diablo II, şimdi remastered sürümüyle bütün platformlara geliyor. Blizzard’dan yapılan açıklamaya göre Diablo II: Resurrected, orijinal oyunun yanı sıra genişletme paketi olan Lord of Descruction’ı da içerecek.

Uzun zamandır çeşitli söylentilerin ana aktörü olan Diablo II Remastered, sonunda duyuruldu. Oyun 2020 yılının başından itibaren sık sık haber konusu olsa da, Blizzard cephesinden resmi bir açıklama gelmemişti. Ancak nihayet bu belirsizlik ortadan kalktı. Diablo 2: Resurrected, bu yıl içinde çıkışını gerçekleştirecek.

2 dakikalık bir tanıtım videosu ile duyurulan Diablo II: Resurrected, serinin hayranlarına yenilenmiş bir Diablo deneyimi vadediyor. Aslında oyunun bu dönemde duyurulması, oyun dünyasını biraz şaşırttı. Zira aksiyon RPG bakımından yoğun bir dönemden geçiyoruz. Ancak yine de oyunun 2021 yılında geleceği açıklandı. Bu açıklama, serinin hayranlarını bir hayli heyecanlandırdı.

Diablo III’ün bekleneni verememesi sonrasında oyuncular Diablo II’nin boşluğunu daha fazla hissetmeye başlamıştı. Bu bakımdan 2000 yılında çıkmış oyunu oynayamayan oyunseverler için de büyük bir müjde oldu. Zira bu sayede oyuncular, 2021 yılının cilasıyla nostaljinin doruklarına ulaşabilecek.

Blizzard, Diablo II: Resurrected’ın yanı sıra serinin dördüncü oyunu Diablo IV ve mobil cihazlara gelecek Diablo Immortal üzerinde çalışmaya devam ediyor. Serinin hayranları Diablo II: Resurrected için şimdiden kolları sıvasa da, oyunun çıkışı için kesin bir tarih verilmiş değil. 2021 yılı içerisinde çıkacağı açıklanan oyunun, bu yılın hangi döneminde geleceği ne yazık ki bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER