Ulaşım

DHL önümüzdeki cuma günü Avrupa’da insansız hava araçlarıyla kargo teslimatına başlıyor

dhl-paketkopter

DHL bir açıklama yaparak önümüzdeki cuma günü insansız hava araçlarıyla kargo teslimatına başlayacaklarını ve bu alanda Avrupa’da bir ilki gerçekleştireceğini duyurdu. İnsansız hava araçları Almanya’dan 1700 kişinin yaşadığı Juist Adası’na yapılacak teslimatlar için kullanılacak.

Dört parçalı bir pervane mekanizması bulunan araç DHL tarafından “paketkopter” olarak adlandırılıyor. Saatte 65 kilometre hıza erişebilen araç, ilaç ve benzeri acil ihtiyaçların teslimatında kullanılacak. 5 kilogram ağırlığındaki paketkopterin 1.2 kilogram yük taşıma kapasitesi bulunuyor. Paketkopter 15 ila 1 saat arasında sürecek olan yolculuğunda yerden 12 kilometre yüksekte seyredecek. Araç özel bir otomasyon sistemiyle çalışacak.

Paketkopterin rotası Almanya Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanlığı tarafından temizlendiği için bu yolculuk esnasında aracın önüne başka bir hava aracı çıkmayacak. Kargo teslim aracının rotasının altında ev bulunmuyor. DHL önümüzdeki cuma günü itibarıyla başlayacağı teslimatları ekim ayının sonuna kadar sürdürecek. Yaklaşık beş haftalık bu süreç bir test niteliği taşıyor. Amazon ve Google gibi şirketler de insansız hava araçlarıyla teslimat konusunda ciddi çalışmalar yapıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER