Eğlence

Destiny 2 Guided Games ile oyuncuların buluşmasını kolaylaştıracak

destiny 2Bungie, merakla beklenen yeni Destiny oyununa dair önemli bir özelliği açıkladı. Guided Games adını taşıyan söz konusu özellik sayesinde oyunu tek başına oynayanlar çok oyunculu aktivitelere katılmak için geniş oyuncu gruplarına daha kolay ulaşabilecek. Bu özellik sayesinde Destiny 2 oyuncuları, hava saldırıları ve baskınlar gibi daha zorlu deneyimlerin keyfine varabilecek. Daha rekabetçi multiplayer oyun modları da Guided Games’in vadettikleri arasında bulunuyor.

Serinin ilk oyununda grup aktivitelerine katılabilmek için üçüncü taraf servislere ihtiyaç duyuluyordu. Forumlarda oluşturulan özel kanallar veya DestinyLFG gibi platformlar sayesinde oyuncular belli görevlere katılabilecek diğer oyuncuları bulabiliyordu. Oldukça hantal ve kullanışsız olan bu sistem, çevrim içi oynanan ve sosyal bir altyapıya sahip olan Destiny’nin yaşattığı deneyime olumsuz etki yapıyordu.

Destiny 2 ile birlikte oyuncular başka bir araca ihtiyaç duymadan belli kriterler çerçevesinde klan oluşturabilecek. Gruplarda olumlu davranışları teşvik edecek ödüller de verilebilecek. Guided Games ile oyuncular katılmak istedikleri klanı belirtebilecek. Böylelikle klanlar da oyuncu aradıklarında bu kişileri daha kolay bulabilecek. Klanlar beklenti, oyun seviyesi ve oyun deneyimine yaklaşım gibi kriterlerle de şekillendirilebilecek.

Destiny 2 8 Eylülde yayınlanacak

Guided Games küçük bir özellik gibi görünse de, oyuncuların Destiny’nin zorlu bölümünü deneyimleme imkanına erişimlerini kolaylaştırması açısından önem taşıyor. Guided Games ile daha da çekici hâle gelen Destiny 2, 8 Eylülde oyun severlerle buluşacak.

İLGİLİ HABERLER