EğlenceTeknoloji

Destiny 2 çapraz platform desteğini 2021’de sunacak

destiny 2 xcloud

Destiny 2, PlayStation 5 ve Xbox Series X gibi yeni nesil konsollarda oynanabiliyor. Oyunla ilgili şimdiki en büyük merak konusu ise çapraz platform desteğinin ne zaman hayata geçeceği. Oyunun geliştiricisi Bungie’den daha önce yapılan açıklamada bunun için 2021 işaret edilmişti. Şirketten yapılan son açıklamada Destiny 2’nin çapraz platform desteğinin 2021’de kesin olarak kullanımda olacağını duyurdu.

Bungie, Destiny 2’nin çapraz platform özelliklerini kademeli olarak kullanıcılara sunmaya başlamıştı. Çapraz kayıt desteği de bu özelliklerden birisiydi. Oyunun yeni nesil konsollara da gelmesiyle birlikte PlayStation 5 ve PlayStation 4 sahiplerinin ya da Xbox Series X ve Xbox One X sahiplerinin birbirlerine karşı oyun oynaması mümkün olmuştu.

Destiny 2’de çapraz platform desteğinin tam anlamıyla sunulmamasının biraz sürpriz olduğu söylenebilir. Son yıllarda pek çok oyun, çapraz platform desteğiyle yenilenmişti.

Destiny 2 hâlihazırda Xbox Series X/S, Xbox One, PS4, PS5, PC ve Stadia’da oynanabiliyor. Çapraz platform desteğinin çıkışı, oyunun multiplayer deneyiminin çok daha eğlenceli hâle geleceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER