Teknoloji

Destek sohbeti Nexus 7 2’nin özelliklerini ortaya çıkardı

Yeni nesil Nexus 7, ya da sıklıkla kullanılan adıyla Nexus 7 2 için bekleyiş sürerken, sızıntılar da gelmeye devam ediyor. Son sızıntının kaynağıysa oldukça ilginç. Asus’un destek biriminin bir çalışanıyla teknolojiye meraklı bir Asus kullanıcısı arasında geçen sohbet Nexus 7 2’nin teknik özelliklerinin bir kısmının daha açığa çıkmasına ön ayak oldu.

google-nexus-7-051012

Söz konusu konuşmada taraflar cihazdan Asus k009 olarak bahsederken, bunun Nexus 7 2’nin kod adı olarak kullanıldığı düşünülüyor. Cihazda Snapdragon 600 işlemci kullanılacağı belirtlirken, ekran çözünürlüğü 1980 x 1200 olarak verilmiş. Orijinal Nexus 7 geçtiğimiz yıl 28 Haziranda tanıtılmıştı. Yeni nesil Nexus 7’nin de bu ay içinde resmi olarak tanıtılması bekleniyor. Cihazda 5 megapiksel arka ve 1.2 megapiksel ön kamera kullanılacağı iddia edilirken, orijinal Nexus 7’de arka kamera bulunmaması nedeniyle bu iddia ayrıca dikkat çekiyor.

Yeni nesil Nexus 7 Asus tarafından 4G LTE olarak listelenirken, cihazın kutusundan şu ana kadar hakkında dışarıya fazla bilgi sızmayan Android 4.3 ile çıkacağı ifade edildi. Cihazda 4000 mAh pil olacağını söyleyen Asus çalışanı, bu özelliklerin henüz resmi olarak doğrulanmadığının altını çizmeyi de ihmal etmemiş. Google’dan yeni nesil Nexus 7’ye ilişkin resmi bir duyuru şu ana kadar gelmiş değil.

İlgili >> The Next Web

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER