Manşetler

Deprem bölgesindeki güvenli toplanma alanları için Google Haritalar’da özel harita oluşturuldu (Güncellendi)

deprem güvenli bölgeler haritası

Pazartesi sabaha karşı 04.17’de meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından saat 13.24’te de merkez üssü bu sefer Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan bir deprem daha yaşandı. Özellikle ikinci depremin ardından depremden etkilenen bölgelerdeki insanların güvenli alanlarda toplanması ve olumsuz hava koşullarına karşı korunması büyük önem taşıyor. Bu nedenle Google Haritalar uygulamasında Ahbap Derneği tarafından Deprem Güvenli Bölgeler Haritası hazırlandı. Haritaya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu haritada Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Adana’daki güvenli toplanma alalarının listesini görmek mümkün oluyor. Depremden etkilenen Adıyaman ve Hatay gibi şehirlerdeki toplanma alanları bilgisi ise henüz haritaya işlenmiş değil. Ahbap Derneği’nden verilen bilgiye göre, kendi işletmelerinin haritaya eklenmesini Twitter’da isteyenlerin @Ahbap_iletisim adresine ulaşmaları gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ikinci depremden bir süre önce yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremde 912 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 bin 385 kişinin yaralandığını açıkladı. Erdoğan, enkaz altından da 2 bin 470 kişinin kurtarıldığını belirtti. İkinci depremin ardından bu sayılar henüz güncellenmiş değil.

Depremin ardından meydana gelen yoğun iletişimin şebekede yoğunluk yaratmaması amacıyla çeşitli kuruluşlardan da konuyla ilgili uyarılar geliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu da, yaştığı açıklamada internet tabanlı haberleşme uygulamalarının ve SMS’in tercih edilmesini, zorunlu olmadıkça sesli aramanın gerçekleştirilmemesini ve görüşmelerin kısa tutulmasını belirtiyor.

Güncelleme: Hatay’daki güvenli alanların ve deprem bölgesindekilerin geceyi geçirebildiği yerler de haritaya eklendi.

İLGİLİ HABERLER