ManşetlerSatın Alma Rehberi

Deprem çantasında bulunması gereken teknolojik ürünler

deprem çantasında olması gerekenler teknolojik ürünler

Deprem, önceden tahmin edilemeyen ve büyük yıkımlara yol açabilen doğal afetlerden biridir. Bu nedenle depreme karşı hazırlıklı olmak ve olası bir durumda hayatta kalmak için gerekli ekipmanlara sahip olmak büyük önem taşır. Deprem çantası, bu ekipmanların düzenli ve erişilebilir bir şekilde saklanabileceği bir çanta olarak düşünülebilir. İçerisinde, ilkyardım malzemeleri, yiyecek, su ve kişisel eşyalar gibi temel ihtiyaçları karşılayacak ürünler bulunmalıdır. Ayrıca deprem çantasında olması gerekenler arasında yer alan teknolojik ürünler de, hayatta kalma şansınızı artıracak ve yaşamınızı kolaylaştıracaktır.

İşte deprem çantasında olması gereken bazı teknolojik ürünler:

El Feneri

deprem çantasında olması gerekenler teknolojik ürünler

Deprem anında ve sonrasında çok büyük ihtimalle elektrik kesintileri meydana gelir ve etrafınızı görmek için bir ışık kaynağına ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle çantanızda bir el fenerini eksik etmemelisiniz. S-LINK’in işlevsel ve kullanışlı el fenerlerini tercih edebilirsiniz. İki ürün MediaMarkt mağazalarında satılıyor:

  1. S-LINK SL-F663 3W Cob+1W Led 3xAAA 1.5V Pil Dönebilen Kelepçe Stantlı Manyetik Tutuculu El Feneri Siyah Gri: Bu el feneri, 3W Cob ve 1W LED ışık kaynağı ile 180 lümen gibi yüksek aydınlatma performansı sunar. Manyetik tutucu ve dönebilen kelepçe stant sayesinde her türlü yüzeye kolayca monte edilebilir ve istediğiniz yöne aydınlatma sağlar. Üç adet AAA tipi pille çalışır.
  2. S-LINK LED’li Işıldak: Deprem sırasında elektrik kesintileri yaşanabileceği için, güçlü bir ışıldak her zaman elinizin altında bulunmalıdır. S-LINK LED’li ışıldak, aydınlatma ihtiyacınızı karşılayacak güçlü bir ışık kaynağı sunar ve fiyatı yaklaşık olarak 45 TL civarındadır.

Kalem Pil

deprem çantasında olması gerekenler teknolojik ürünler

Deprem çantanızda yedek kalem piller bulundurmak, el feneri, radyo ve diğer elektronik cihazlarınızın enerji ihtiyacını karşılamak için önemlidir. Kalem pillerin fiyatları, marka ve kapasiteye göre değişiklik göstermektedir. MediaMarkt mağazalarında farklı türlerde, tiplerde ve fiyat noktalarında birçok seçeneği bulabilirsiniz. Deprem çantanıza ekleyeceğiniz ürünlerin birçoğu AA veya AAA tip pillerle çalışacağı için, önceliği bu tip ürünlere verebilirsiniz.

Powerbank

deprem çantasında olması gerekenler teknolojik ürünler

Deprem sonrasında elektrik şebekesine erişimde sıkıntı olacağı için akıllı telefonunuzu istediğiniz zaman kolay biçimde şarj etmeniz mümkün olmayacaktır. Bunun önüne geçmek için deprem çantanıza mutlaka yüksek kapasiteli bir powerbank eklemelisiniz. MediaMarkt mağazalarında ve mediamarkt.com.tr’de farklı seçenekler mevcut. Kapasite veya fiyatlara göre tercihinizi yapabilirsiniz. Ancak size tavsiyemiz, birden fazla sayıda port barındıran ve kapasitesi en az 10000 mAh, mümkünse 20000 mAh olan bir ürünü seçmeniz olacaktır.

  • TTEC PowerSlim LCD 20.000 mAh Taşınabilir Şarj Cihazı Siyah: TTEC PowerSlim, 20.000 mAh kapasitesi ile aynı anda birden fazla cihazı şarj edebilir ve fiyatı 699 TL’dir. 17 saatlik şarj süresi varken, üzerinde iki adet USB-A ve bir adet USB-C portu bulunuyor. Üstündeki küçük LED ekranda powerbank’in kalan pil seviyesini görebilirsiniz. Tüm markaların cep telefonlarıyla kullanabilirsiniz.
  • Baseus Star-Lord 30000 mAh 22.5W Digital Display Powerbank Hızlı Şarj: Yüksek kapasiteli ve hızlı şarj imkanı sunan Baseus Star-Lord powerbank, iki adet USB-A, bir adet USB-C ve bir adet microUSB portuna sahip. 22.5W güç çıkışı sayesinde hızlı şarj destekli akıllı telefonları normale göre daha kısa sürede şarj edebilir. Üstündeki büyük ekranında, kalan güç seviyesini de gösterir.
  • GP USB E411 4 Adet 2700 AA Kalem Pilli Pil Şarj Cihazı: Powerbank’lere bir alternatif de kalem pille birlikte çalışan USB şarj cihazlarıdır. GP USB E411 böyle bir ürün. 4 adet 2700 AA kalem pille birlikte gelir ve USB üzerinden şarj edilebilir. Bu şarj cihazı, acil durumlar için ideal bir seçenektir. Fiyatı ise 559 TL olarak veriliyor.

Kablo

deprem çantasında olması gerekenler teknolojik ürünler

Deprem çantasında powerbank varsa, yedek kablo da mutlaka olmalı. Günlük hayatta akıllı telefonunuz veya diğer taşınabilir cihazlarınız için kullandığınız kablodan ayrı olarak, deprem çantasına bir veya daha fazla kablo eklemelisiniz. Cihazınızın port biçimine göre kablo seçimini yapmanızı öneririz. Bu arada kablo seçimini yaparken ucuza kaçmamanız ve kaliteli bir kablo seçmeniz, acil bir durum anında akıllı telefonunuzun sorun yaşamasının da önüne geçecektir. Bununla birlikte birden fazla ucu bünyesinde barındıran kablolar da MediaMarkt mağazalarında ve mediamarkt.com.tr’de satılıyor.

  • BASEUS Cafule Lightning İçin 2.4A 1M USB Kablo Gri Siyah: Eğer bir iPhone sahibiyseniz, deprem çantanızda USB-Lightning kablosu bulunmalı. BASEUS’ın Cafule Metal serisi örgülü kablosu kaliteli bir seçenek. 1 metre uzunluğundaki Lightning kablosu, iPhone ile Powerbank arasında bağlantıyı sağlayacak ve sağlıklı bir şekilde şarj imkanı sunacaktır.

    Bu arada USB-C portlu bir powerbank alacaksanız, çantanıza USB-C – Lightning kablo koymayı düşünebilirsiniz. Bu tür kablolar, powerbank’e göre daha yüksek güç çıkışı ve hızlı şarj imkanı sağlayabiliyor.
  • TTEC USB-C – USB-C şarj kablosu: Eğer USB-C portlu bir akıllı telefonunuz varsa, bu durumda deprem çantanıza bir ucu USB-C portu olan kablo eklemelisiniz. Powerbank’te yer alan portlara göre diğer ucu USB-A veya C tipinde olabilir. Her iki ucu USB-C olan kablolar daha yüksek güç çıkışına ve hızlı şarja imkan verebilir. Bu durumda TTEC’in USB-C kablosunu tercih edebilirsiniz. 120 cm uzunluğundaki bu kablo da iyi seçeneklerden biri olabilir.
  • Bu seçeneğin dışında, MediaMarkt mağazalarında ve mediamarkt.com.tr’de farklı boylarda ve akım değerlerinde USB-C uçlu kablolar bulunuyor.
    Öte yandan microUSB portlu bir akıllı telefonunuz varsa, bir ucu USB-A, diğer ucu microUSB portlu kabloları tercih edebilirsiniz.
  • Birden fazla mobil cihazınız varsa ve her biri farklı türde portlara sahipse, her bir cihaz için ayrı bir kabloyu deprem çantasına eklemek yerine evrensel kabloları tercih edebilirsiniz. Ekranda gördüğünüz Belkin ürünü gibi kablolar, bir uçta USB-C, Lightning ve microUSB portlarını bir arada destekleyebiliyor.
deprem çantasında olması gerekenler teknolojik ürünler

Deprem çantasında bulunan bu teknolojik ürünler, deprem anında ve sonrasında yaşamınızı kolaylaştırmaya ve hayatta kalma şansınızı artırmaya yardımcı olacaktır. Bu nedenle, deprem çantanızı hazırlarken bu ürünleri de eklemeyi unutmayın.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER