Teknoloji

E-ticaret sitelerinden deprem yardımlaşma seferberliği; ihtiyaçlar için doğrudan sipariş verip deprem bölgesine gönderebilirsiniz

deprem yardım malzemeleri

Pazartesi günü merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan iki farklı şiddetli deprem ülkemizi derinden sarstı. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından insanlar deprem bölgelerinde yardım etmek için seferber oldu. Hepsiburada, Amazon, Trendyol, n11, Migros Sanal Market gibi popüler alışveriş siteleri de, sundukları özel ihtiyaç listeleri ve paketleriyle, müşterilerin satın alacakları yardımları doğrudan deprem bölgesine gönderiyor ve AFAD koordinasyonuyla dağıtılmasına imkan tanıyor.

Farklı alışveriş siteleri web sitelerinin ana sayfalarında veya mobil uygulamalarının ana ekranlarında gösterdikleri ilanlarla Deprem Yardımlaşma Seferberliğine katıldıklarını ilan ediyor. Bu ilanlara tıklayarak listelenen ürünleri görebilir ve siparişlerinizin doğrudan deprem bölgesine iletilmesini ve AFAD koordinasyonu tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayabilirsiniz. Aşağıda, farklı alışveriş sitelerinin açmış oldukları yardım sayfalarının bağlantılarını bulabilirsiniz.

Hepsiburada

Hepsiburada, Deprem Yardımlaşma Seferberliği sayfasında sürekli olarak güncellenen “Yardım Ürünleri” listesini sunuyor. Listede şu anda en temel ihtiyaçlar arasında yer alan su, ısıtıcı, battaniye, bebek bezi, ceket, battaniye, çorap, powerbank gibi temel ihtiyaç malzemeleri yer alıyor.

Ürünleri sepetinize ekledikten sonra, son aşamada adres vermeden direkt satın alım yapabilirsiniz. Sipariş verdiğinizi ürünler yardım noktalarına ulaştırılmak üzere gönderilecektir. İptal veya iade yapılamadığı da not ediliyor.

Hepsiburada Deprem Yardımlaşma Seferberliği sayfası

Amazon.com.tr

Amazon.com.tr, hazırladığı liste içerisinde bebek bezi, giysi, elektrikli ocak, gıda malzemeleri gibi deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulacak ürünleri listeliyor. Ayrıca her bir ürünün yanında “öncelik”, “ihtiyaç duyulan sayı” ve “sahip olunan sayı” gibi bilgiler var. Bu sayılara dikkat ederek, satın almalarınızda en çok ihtiyaç duyulan ürünlere öncelik verebilirsiniz.

Satın aldığınız yardım ürünlerinin doğru adrese ulaşması için satın alma adımından sonra “AFAD Bağış Noktası” adresini seçmeniz büyük önem arz ediyor.

Bu arada Amazon, Deprem Yardımlaşma Seferberliği sayfasının en başındaki not bölümünde “Amazon Türkiye’de listelenen ürün fiyatları ile diğer firmalar tarafından sağlanan ürün fiyatları arasında fiyat farklılıkları olabileceğini, bu durumun herhangi bir ticari gerekçeden kaynaklanmadığını dikkatinize sunarız.” ifadesine de yer veriyor.

Amazon Türkiye Deprem Yardımlaşma Seferberliği sayfası

Trendyol

Trendyol, açtığı özel Deprem Yardımlaşma Seferberliği sayfasında, powerbank, çorap, acil yara seti, su ısıtıcısı, gıda malzemeleri, giysi gibi öncelikli ihtiyaç malzemelerini sergiliyor.

Ürünleri satın alırken kendi adresinizi seçebilirsiniz. Alınan ürünlerin otomatik olarak AFAD’ın adresine gönderileceği belirtiliyor.

Trendyol Deprem Yardımlaşma Seferberliği sayfası

n11

n11 de özel Deprem Yardımlaşma Seferberliği sayfası altında “DESTEK OL” ibareli ürünleri listeliyor. Su ısıtıcısı, ayakkabı, pil, powerbank, gıda malzemeleri, temizlik malzemeleri gibi temel ihtiyaç ürünleri listeleniyor.

DESTEK OL etiketi taşıyan ürünleri sepetinize eklediğiniz zaman, satın alırken adres seçimi yapmanıza gerekmiyor. Satın alınan bu yardım ürünlerinde iptal ve iade yapılmıyor.

n11 Deprem Yardımlaşma Seferberliği sayfası

Çiçeksepeti

Çiçeksepeti, Deprem Yardımlaşma Seferberliği kapsamında açtığı özel sayfasında acil olarak ihtiyaç duyulan mobil aydınlatma ürünleri, bebek bezi, pil, ayakkabı, çadır gibi malzemeleri listeliyor.

Yardım amaçlı sipariş ettiğiniz ürünler, girilen teslimat adresi farketmeksizin Çiçeksepeti Şekerpınar Depolama tesisine gönderilecek. Ürünlerin tamamı burada toplanarak, AFAD koordinasyonunda ve herhangi bir ticari amaç olmaksızın deprem bölgesine ulaştırılacak.

Çiçeksepeti Deprem Yardımlaşma Seferberliği sayfası

Migros Sanal Market

Migros Sanal Market de açtığı özel Deprem Bağış Ürünleri sayfasıyla deprem bölgesine yardım yapmak isteyenlerin en çok ihtiyaç duyulan ürünleri satın almasına imkan tanıyor. Başlamadan önce adres seçimine girmeniz ve buraya yeni eklenen Bağış Kurumu seçeneğini tıklatarak AFAD’ı seçmeniz gerekiyor. Daha sonra Deprem Bağış Ürünleri arasından seçim yapabilir ve satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Migros Sanal Market Deprem Bağış Ürünleri sayfası

ÖNEMLİ AÇIKLAMA: Yukarıda e-ticaret sitelerine verilen linkler üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog’un herhangi bir ticari kazancı yoktur.

İLGİLİ HABERLER