Ulaşım

DeLorean yakında yeni otomobillerin üretimine başlayabilir

delorean

DeLorean, ABD’de yürürlüğe giren ve küçük hacimde otomobil üretimi gerçekleştiren şirketleri, yeni otomobil üreticilerine uygulanan güvenlik gereksinimlerinden muaf tutan bir yasa sayesinde yeniden araba üretimine dönebilir. Şirket, pek çok kişinin aklına “Geleceğe Dönüş” serisinde zaman makinesi olarak kullanılan arabanın üreticisi olarak geliyor.

Yasa, sadece “replika” olarak nitelenebilecek araçları kapsıyor. Dolayısıyla üretilecek araçların 25 yıl önce üretilen modellere benzer bir tasarımda olması gerekiyor. Bu da Geleceğe Dönüş’ten aşina olduğumuz otomobilin yeniden yollarda görülebileceği anlamına geliyor.

Şirket, uzun süredir odak noktasını 30 yıl önce üretilen orijinal DeLorean modellerinin bulunmasına ve onarılmasına kaydırmıştı. Bu çalışmalarını dünya çapında sürdüren üretici, dışarıdan motor temin ederek 2017 model DeLorean otomobilleri yollara çıkarabilecek.

Motoru dışarıdan temin etmenin şirkete sağlayacağı iki önemli fayda var. Bunlardan ilki, emisyon standartlarının karşılanmasının mümkün hâle gelmesi. İkincisi ise orijinal modele kıyasla daha yüksek beygir gücünün motorlara yerleştirilebilecek olması. Orijinal modeldeki 130 beygir gücüne sahip motorun yeniden üretimde yerini 300 ila 400 beygir gücünde bir motora bırakması öngörülüyor. Yeni DeLorean’a sahip olmak isteyenlerin 80 ila 100 bin dolar arasında bir rakam ödeyeceği düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER