Ulaşım

Elektrikli DeLorean’ın tanıtım tarihi belli oldu

delorean ev

DeLorean Motor Company, uzun yıllardır süren paylaşımların ardından tamamen elektrikli otomobilini tanıtacağı tarihi açıkladı. Yapılan açıklamada, DeLorean EV adıyla anılan otomobilin 18 Ağustos’ta gözler önüne çıkacağı belirtildi.

Otomobilin resmi adı da bu etkinlikte duyurulacak. Konseptle ilgili detaylar belirsizliğini korusa da, şirket otomobil için Italdesign ile çalıştığı bilgisini paylaşmıştı. Italdesign’ın iş ortakları arasında Volkswagen gibi önemli isimler de bulunuyor.

DeLorean denince pek çok kişinin aklına Geleceğe Dönüş serisindeki zaman makinesi de olan ikonik otomobil ve yukarı doğru açılan kanat şeklindeki kapıları geliyor. DeLorean’ın internet sitesi, yeni otomobilde de DMC-12 modelinde olduğu gibi yukarı doğru açılan kapıların olacağını gösteriyor.

DeLorean EV elektrikli otomobili yapan şirketin DMC-12’yi üreten şirket olmadığını hatırlatmak gerekiyor. Teksas merkezli DeLorean Motor Company, eski DeLorean otomobillerini restore etmesiyle adını duyurmuştu. DMC’ler için en büyük parça tedarikçisi olan şirket, 2011’den bu yana 160 kilometre civarı bir menzili olan elektrikli bir DeLorean yapmak için çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER