Teknoloji

Dell’in tablet üretiminin odağında Android değil Windows 8 var

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dell, iPad’in başarısına karşı koyacak bir tabletin Windows 8 tabanlı bir ürün olacağını düşünüyor ve buna göre kendisini hazırlıyor. Şirketin CEO’su Michael Dell’e göre Android tabanlı tablet piyasası beklendiği gibi gelişmedi. Dell World 2011 etkinliğinde konuşan yönetici bilgisayar üreticisinin Windows 8 konusunda Microsoft ile aynı çizgide olduğunu belirtti ve gelecekte Windows 8 ile ilgili olarak kendilerinde çok daha fazla haber ve geniş yelpazede ürünlerin geleceğinin ipuçlarını verdi.

Michael Dell Android’in tabletlerde başarısız olduğunu söylemekten kaçındı, ancak büyüme konusunda bazı endişeler duyduğunu dile getirdi. Android’in tabii ki kendileri için başka bir fırsat olduğuna dikkat çeken Dell yine de o tarafta işlerin beklentileri doğrultusunda gerçekleşmediğini kaydetti. Windows 8 konusundaysa Dell’i çeken bir şey de bu işletim sisteminin mümkün kıldığı ekosistem potansiyeli. İçinde bulundukları 3 trilyon dolarlık sektörde tüketici elektroniği ticaretinin payının 250 milyar dolar değerinde olduğunu kaydeden CEO şirketin dikkatini müşteriler için sadece cihaz geliştirmek değil, cihazı da içinde bulunduran çözüm setleri sağlamak olduğunu dile getirdi.

Dell’in yukarıdaki açıklaması şirketin kurumsal kullanıcıları önemsediğini gösteriyor. Bu noktada da Windows 8’in Android’e göre daha iyi iş çıaracağını düşünüyor. Dell Streak tablet gibi ürünlerle ilgili olarak ise şirketin küçük ve orta büyüklükteki işler şefi Steve Felice, çeşitli ürünler çıkardıklarını ve bunları müşteri tepkisini ve davranışını test etmek amacıyla küçük hacimler hâlinde piyasaya sürdüklerini kaydetti.

İlgili – V3

İLGİLİ HABERLER