Teknoloji

Dell’in ilk akıllı telefon denemeleri başarılı değil

dell-logoDell, mobil operatörlerin mobil endüstrisinin neredeyse bütün kontrolünü ellerinde tuttuklarını çok zor bir yoldan öğrendi. Görünüşe göre, Apple, Google, ya da Palm değilseniz, operatörler üzerinde bir üstünlük kurmanız zor gibi görünüyor. Bu yılın başında çıkan Dell ve diğer bilgisayar üreticilerinin akıllı telefon pazarına girecekleri yönündeki dedikodulardan sonra, görülüyor ki Dell’in ilk denemeleri gün ışığı göremeyecek.

Kaufman Bros. analisti Shaw Wu’nun araştırmasında şirketin ilk denemesinin operatörler tarafından kabul görmediği belirtiliyor. Bunun nedeni olarak ise ortaya çıkan konseptin “Dell’e-benzer” bir yapıda olmasıymış. Windows Mobile ve Google Android yüklü iki prototip olmasına karşın operatörler bunlardan pek etkilenmemiş, ayrıca herhangi bir farklılık da görmemiş. Operatörlerin ilgi göstermemesi de sonuçta Dell’in bu işten kazanç sağlayamamısına neden olacaktır.

Ancak Dell işin ucunu bırakmıyor. Wu’ya göre Dell daha farklı bir telefon tasarlamak için kolları sıvamış. Yeni tasarım çeşitli servis ya da yazılımların dikey entegrasyonunu da içerecek. Dell mobil pazara göz kırpan tek bilgisayar şirketi değil. Acer, Asustek ve Lenovo gibi şirketler de çalışmalar yürütüyor.

İlgili — Barrons

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER