Teknoloji

Dell’in borsadan çekilmesi için gereken onay verildi

Dell’in 2013’ün başından bu yana devam eden borsadan çekilme ve yeniden özel bir şirket olma sürecinde önemli bir aşama daha kaydedildi. Şirketten yapılan açıklamada Dell’in 2014 itibarıyla özelleşmesi için düzenleyici mercilerden gerekli onayın alındğı ve 2014 itibarıyla sürecin tamamlanacağı belirtlidi.

michael-dell-021013

Şirketin kurucusu ve aynı zamanda CEO’su olan Michael Dell, Silver Lake Partners isimli yatırım şirketiyle ortaklığa giderek Dell’in borsada işlem gören hisselerini satın alacak. Bu işlemin toplam maliyetinin 25 milyar doları bulması beklenirken, 2014 mali yılının üçüncü çeyreği itibarıyla Dell’in özelleşme süreci tamamlanmış olacak. Sürecin tamamlanmasıyla birlikte Michael Dell yüzde 75 oranındaki hissesiyle şirkette tam kontrol sağlayacak.

Michael Dell daha önce yaptığı açıklamalarda bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte şirketin PC ve tablet pazarları ile kurumsal alanda daha yenilikçi olabileceğini belirtmiş ve gelecek haftalar için yeni bir tablet dalgasının sözünü vermişti. CEO kurumsal müşterileriyle daha yakın çalışmak istediğinin de altını çizmişti.

İlgili >> Dell

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER