Teknoloji

Dell’in 7 inç’lik QWERTY tablet prototipi sızdı, Streak 10 Pro ilk önce Çin’de çıkacak

Dell’in yakında çıkması beklenen yeni tabletiyle ilgili yeni gelişmeler var. QWERTY klavyeli bir Dell prototipi ortaya çıktı, ayrıca ABD’li şirket 10 inç’lik Dell Streak 10 Pro’yu anavatanı ve Avrupa’dan önce Çin’de çıkaracağını doğruladı. Dell’in başkan yardımcısı ve mobilite yöneticisi John Thode CNET’e yaptığı açıklamada, Android’in henüz olgunlaşmaması ve ABD’deki taşıyıcı kontrolü nedeniyle Steak 10 Pro’nun çıkışının başka bir pazarda yapıldığını belirtti.

10 inç’lik Dell Streak 10 Pro, 1280 x 800 çözünürlüklü ekran, 5 megapiksel arka kamera ve NVIDIA Tegra 2 işlemcisine sahip olacak. Ayrıca ön taraf kamerası, SD kart yuvası, HDMI portu, USB, 1080p desteği gibi özellikler de barındıracak bu tabletin ağırlığı ise 700 gr. Ayrıca Dell Streak 10 Pro için üstünde HDMI, USB, ethernet gibi portlar barındıran opsiyonel bir dok ünitesi de sunulacak.

Thode, Streak 10 Pro’nun şirketinin anavatanı ABD’de çıkacağını söyledi, ancak bu çıkışın ne zaman gerçekleşeceği konusunda renk vermedi. Yönetici Çin’deki büyüme oranlarının ABD’ye göre daha ilginç olduğunu ve bu ülke pazarının önümüzdeki birkaç yıl içinde ABD’ninkini geçebileceği tahmininde bulundu.

Bu arada, Tweakers sitesi Dell’in araştırma laboratuvarlarında çıkma 7 inç’lik bir prototipin fotoğrafını yayınladı. QWERTY klavyeli bu prototipin Windows 8 ile çalışacağı tahmin ediliyor. Kayarak açılan ve çift parçalı klavyenin ortası trackpad olarak kullanılabilir, ayrıca arkadaki delik de kameraya yataklık edebilir. Bu cihazın ne zaman çıkacağı ise henüz belli değil.

İlgili – CNET
İlgili – Tweakers

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER