Manşetler

Dell yeniden halka açılıyor

dell oyun

dellDell kısa süre içinde yeniden halka açık bir şirket hâline gelecek. The Financial Times’ın haberine göre, yakında gerçekleştirilecek halka arzda 22 milyar dolar değerinde hisse satılacak. Buna rağmen, kurucu ve CEO Michael Dell ve yatırım şirketi Silver Lake, yönetimde kalmaya devam edecek.

Şirket, 2013’te gerçekleştirilen 25 milyar dolarlık hisse alımıyla borsadan çekilmiş ve özel bir şirket hâline gelmişti. O dönemde hisseler Michael Dell ve Silver Lake tarafından toplanmıştı. Şirket, yeni yapılanmayla hem kurumsal pazarda hem de tüketici ürünleri pazarında başarıyı yakalamıştı.

Söz konusu hamle, şirketin mevcut karar vericilerinin VMWare üzerindeki kontrollerini koruması için engel teşkil etmeyecek. VMWare, şirketin çatısına 2015’te girmişti. O dönemde kurumsal veri şirketi EMC de kurumsal müşterilere daha iyi hizmet sağlamak amacıyla satın alınmıştı.

Dell tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Emsalsiz veri artışı, bilişim teknolojilerinde dijital çağ için adeta yakıt vazifesi görüyor. Biz de şirket olarak hem teknoloji hem de servis portföyümüzle müşterilerimiz için dijital, BT, güvenlik ve iş gücü alanlarında dönüşüme öncülük ediyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER