Teknoloji

Dell XPS 15 ile XPS 13 estetiğini büyük ekranla sunuyor

Görsel: Engadget
Görsel: Engadget

Dell’in bu yılın başlarında çıkardığı XPS 13 kenardan kenara uzanan ekranıyla oldukça etkileyici bir ürün olmuştu. Küçük ve hafif gövdesiyle Apple’ın MacBook Air dizüstü bilgisayarıyla da rekabete girmişti. XPS 13’ün tasarımını çok beğenmesine rağmen 13 inç ekranlı cihazları tercih etmeyen kullanıcıları düşünen Dell, bu tasarımı 15 inç’lik bir dizüstü bilgisayarda sunuyor. 15 inç ekranlı Dell XPS 15 duyuruldu.

XPS 15 de kenardan kenara uzanan bir ekrana sahip. Ayrıca Dell bir adım öteye giderek 4K çözünürlük desteği eklemiş. Çerçevenin yokluğu büyük ekranda daha fazla dikkat çekiyor. Dell, ekranın renk desteği üzerinde de durmuş ve Adobe RGB gamının yüzde 100’lük kısmını destekler hâle getirmiş. Bu renklerin çok canlı, görüş açılarının da mükemmel olduğu anlamına geliyor. 4K çözünürlük desteği sadece parlak ekranda sunuluyor. Mat ekran tercih edenlerin dokunmatik özelliği olmayan HD ekranı tercih etmeleri gerekiyor.

Görsel: Engadget
Görsel: Engadget

XPS 13 gibi XPS 15’te de makineden geçirilmiş alüminyum ve karbon fiber kullanılmış. XPS 15’in içine bakıldıkça işler biraz daha ilginç hâle geliyor. Intel’in en yeni Skylake işlemcilerini barındıran XPS 15’in temel versiyonunda Core i3 versiyonu tercih edilmiş. Daha fazla güç isteyenler için Core i7 işlemcili seçenek de bulunuyor. Bu arada Dell USB Type-C bağlantısının avantajlarından da yararlanıyor. Çevresel cihazları XPS 15’in USB-C portundan şarj edebilirsiniz. Ayrıca aynı port Thunderbolt 3’ü de destekliyor.

Dell XPS 15 oyunculara hitap eden bir dizüstü bilgisayar değil, ancak NVIDIA grafik kartının gücünü isteyenler için GTX 960M de seçenek olarak sunuluyor. Doğru ayarlarla Steam içinde sunulan oyunları düzgün şekilde oynamanın da mümkün olduğu söyleniyor.

dell-xps-15-081015-2
Görsel: Engadget

Dell pil tarafında da işleri ilginçleştirmiş. Standart HDD ile sunulan ürünlerde 56W pil var, ancak SSD versiyonu tercih edenler 84W pilin avantajından yararlanıyor, ne de olsa daha yüksek kapasiteli pil için alan açılmış oluyor. Dell Core i7 işlemci ve 4K ekranlı modelde 10 saate kadar kablosuz ağ üzerinden web’de gezinme imkanı sunulduğunu belirtiyor. Ancak Core i7 işlemci ve HD ekranlı modelde bu değer 17 saate çıkıyor. Aradaki fark gerçekten çok büyük.

Dell XPS 15 bugün itibarıyla yurt dışında 999 dolardan başlayan fiyatlarla sunuldu. Bu arada Dell XPS 13’ü de Skylake işlemciler, daha fazla RAM seçeneği, daha büyük pil, USB Type-C ve daha hızlı SSD’lerle güncelledi. XPS 13’ün fiyatı da 799 dolardan başlıyor. Bu ürünlerin gelecek haftalarda Türkiye’ye de gelmesini bekliyoruz.

Görsel: Engadget
Görsel: Engadget

İLGİLİ HABERLER